Lång men ”smal” gädda för Jeppe

Nyligen hade jag vännerna Allan och Jeppe i Quintrexbåten, och bra gick det! Vi körde gädda på lite djupare fiskevatten, och fick även ett gäng gäddor trots att tempen låg runt nollan hela dagen..

20151218_112632 RPG 20151218_122920 RPGNyligen hade jag vännerna Allan och Jeppe i Quintrexbåten på gäddfiske, och bra gick det! Vi körde ett lite djupare fiske på mellan 6-10 meter fiskevatten där vi hittade väldigt mycket betesfisk, och efter dom senaste dagarnas kyla så kunde vi inte åka dit vi ville pga isläget som nu rådde. Vi gjorde ett tappert försök att åka till ”heta grytan” dit vi från början hade planerat att fiska, men isen var för tjock i ett sund som vi var tvungna att passera (ca 2-3 cm is)! Den här fiskedagen körde vi istället flötestrolling hela dagen trots att vi hade alla spinnspöna och heta Stormjiggarna med i båten redo för ett djupare spinnfiske. Vi valde istället att njuta av båtturen, flötestrollingen (som gav oss fullt upp ändå med napp), samt av grillen som värmde oss skönt i kylan. Jag har konstruerat en specialhållare för antingen engångsgrillar, eller för en vanlig kolgrill vilket värmer gott på senhösten i min mindre båt (dagar när det inte blåser för hårt)! Då isen sabbade vårt planerade fiske, så valde vi en annan djuphåla istället utanför en udde där vi hittade mängder med betesfisk – samt alla dagens gäddor. Jeppe drog som vanligt den största gäddan (se bild) som var en lång men samtidigt en hyfsat ”smal” fisk, och han var mycket nöjd med denna! Jeppe vann förövrigt en gäddtävling för en massa år sedan i min guidebåt, och är en kille som sällan sviker när det gäller (se länk: http://fishguide.se/nyheter/rapporter/2008/2008-05-04.html)! Dagens gäddor nappade bäst på ca 8 meters djup (efter en djupbrant), men vi fick även flera gäddor uppe på lite grundare vatten då vi provade där. Förutom Jeppes fina fisk, så missade vi även en större gädda som vi dock inte fick se utöver dom andra bomnappen som vi också hade, Shimanos underbara Baitrunner rullar fick helt klart jobba hårt den här fiskedagen. Själv kör jag oftast numera med supertrevliga Shimano Baitrunner TX 4000 FA rullen till flötestrolling, men jag har även fortfarande kvar mina närmare 25 år gamla Shimano Aero GT Baitrunner rullar på några av spöna, vilket är ett bevis på en grym Shimanokvalité – då dom nyttjats väldigt mycket! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns och vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Ps. Jag vill även passa på att önska gamla som nya kunder varmt välkomna åter 2016! Givetvis vill jag även passa på att önska alla besökare på hemsidan ett grymt nytt fiskeår 2016 – GOTT NYTT ÅR på er!!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

Comments

Kommentarer