Julgösar och julgäddor…

Nyligen körde jag ett sista gösfiske för året, och helt okey gick det! Jag var själv ute den här dagen, men det blev ändå några gösar och bonusgäddor landade! Dessutom missade jag 2-3 fiskar som klev av varav minst en var en fin gös…

20151231_013721 RPGNyligen körde jag ett kortare gösfiske med mört, och bra gick det! Det blåste ganska hårt, men det gick att fiska hyfsat bra trots den hårda vinden. Bäst fiske hade jag mitt i sjön nära en grynna där jag även kunde se en hel del betesfisk via mitt Humminbird ekolod. Vattentempen låg på ca 3 grader, så helt klart märkte man av att fisken var köldstel, då nappen var mycket försiktiga! Gäddorna nappade nära betesfisken, men gösarna stod en bit ut där det brantade ner till ca 9 meter djupt fiskevatten. Shimanos underbara Baitrunner rullar fick jobba ”hårt” även den här kortare fiskedagen på min a 12 fot karpspön. Själv kör jag oftast numera med supertrevliga Shimano Baitrunner TX 4000 FA rullen till flötestrolling (som jag fiskade idag) laddade med en gul Sufix flätlina, men jag har även fortfarande kvar mina närmare 25 år gamla Shimano Aero GT Baitrunner rullar på några av karpspöna, vilket är ett bevis på en grym Shimanokvalité – då dom har nyttjats väldigt mycket genom åren till mitt karp och gäddfiske! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns och vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Ps. Jag vill även passa på att önska gamla som nya kunder varmt välkomna åter 2016! Givetvis vill jag även passa på att önska alla besökare på hemsidan ett grymt nytt fiskeår 2016 – GOTT NYTT ÅR på er!!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 – www.fishguide.se

Comments

Kommentarer