Dags för lake!

image
Tyvärr har den senaste veckan bjudit på temperaturer ner mot -25 här i mina trakter och gjort det tufft för händer, kropp och fisk att vistas på isen.

Positivt är dock att isen lagt sig på mitt favoritställe för lakefiske, förra året gick det inte att ta sig ut.

Mina tackel när jag pimplar efter lake är tämligen enkla, ta det största skedraget ni hittar och fäst sedan någonting som ”skramlar” i sidorna. Sedan kör jag men tafs på ca:15cm med en VMC 3/0 enkelkrok under, detta för att det är enkelt att kroka av och släppa tillbaka laken.

När det gäller val av bete är det fritt för experiment, själv föredrar jag nors eller mörtbitar. Fisket handlar om att lokalisera var laken finns och sedan tålamod, slå blänket i botten ibland så lockar det laken.

Nu hoppas jag på lite mildare väder så vi kan ut och prova.
Hörs!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide