Tips på krok till abborrfisket 

jag tänkte visa 2 krokar som jag använt mig av när jag fiskat abborre, den ena är en krok från Vmc som heter Spinshot och de är en enkelkrok som man använder vid dropshotfiske.

 Den är väldigt lätt att använda och de behövs inga special knutar, du fäster ena linan i ena öglan och den andra linan i andra öglan och på så vis har du alltid en krok som hänger rakt, spetsen på kroken är mer platt än en vanlig krok och de gör att borren istortsätt kan göra vad som utan att du tappar fisken, givetvis måste du göra ett mothugg när du känner när fisken tar betet.

Den andra kroken har jag visat en modell på innan som har ett fast huvud, men nu kommer jag även visa en skalle som är rörlig och de gör att betet får en ännu mer naturligare rörelse i vattnet. Skallen jag pratar om är Swingin’Rugby Jig från Vmc Mystic, den kommer finnas i flera krokstorlekar och vikter. De är en riktigt shysst offsetkrok för sjögräs och andra växtligheter men den funkar givetvis bra där de är rent på botten med.

Jag kommer visa ett nytt gummibeten från Storm där jag riggat den mindre med en spinshot och den lite större med en rugby jig, jiggen är som sakt en Storm So-Run Spike Tail, den kommer i flera färger och 2 olika storlekar, jag kommer köra den mindre på dropshot i vår.

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide