”Gammelgäddor” och P.B!

Nyligen hade jag mina stamkunder Andreas Victor och Martin i båten, och bra gick det (som alltid med dem)! Dubbla P.B för Andreas, och som vanligt körde vi hårt med Storms fina gäddbeten…

20160410_155244 20160410_121216 RPG

20160410_182103_resized RPG

Nyligen hade jag en skön dag på sjön med mina gäster, och trots stekande och en härlig vårsol så var vi helt själva ute på sjön under den här grymma tisdagen (dock en vardag vilket förklarar saken)! Andreas var het, och började dagen med ett P.B efter en tids letande efter gäddorna. Förmidagen var klart segare än fisket efter lunchen (Muurikka Tacos) då fisket lossnade för oss. Vi körde mestadels grunt, men fick även fisk utåt då vi även provade på det. Generellt fiskade vi ganska sakta och blandade en hel del med betena (kunderna hade också en massa beten med sig), men mest hugg gav helt klart Storms jiggar! Även ”nya” Storm RIP Curly Tail med en oblyad Shallowskruv kändes riktigt het med sin härliga fina gång i vattnet, och gav såklart även fisk! Kul var att Andreas båda ”gammelgäddor” vägde exakt lika mycket, men det skilde 3 cm på dom samt att vi fick dom ca 2-3 km ifrån varandra. Intressant var också att vi hade ca 8-9 grader i en gäddvik, medans då vi passerade en ”havsöringsfjärd” (en båttransport mellan fiskeställena) så hade vi endast 4 grader där! Två likadana P.B på samma dag är inte så vanligt viktmässigt, och att sedan öka med 3 cm på nästa fisk var kul! Även Victor drog en jättefin gädda, men inte lika stor som Andreas båda fina madamer. Med tanke på hur lite jag har kunnat fiska gädda denna våren (det var mitt andra gäddfiske den här fiskedagen), så var jag mycket nöjd med resultatet (det har varit båtmotorbyten och annat mitt i heta vårfisket som tagit tid)! Leken är igång nu på många ställen, men ofta dyker det upp tjocka romstinna gäddor en bra bit in i maj, så chansen på drömfisken finns fortfarande kvar även i ”mina breddgrader”! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens, sommarens och även höstens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 –  www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en liten sida där med en massa fiskebilder numera! ”Fishguide.se” heter sidan om ni är nyfikna och kanske vill följa…

Comments

Kommentarer