Is är gött !


Har haft en hektiskt  vecka på det underbara underlaget IS! Vi började på ett vatten i Orsa Finnmark som kan ge rejäla rödingar.

imageMen nu var inte de största på gång i det underbara vädret som var. Jag försökte få mina goda vänner från Linköping Björn Svensson och Björn Borg att fånga någon men det var svårt. Dom hade dock haft kontakt med större fiskar innan jag anlände.

Vi fick åtmindstone en rejäl solbränna och härliga timmar på isen under två dagar .

image

Trysil-cup!

image

Trysil-cup har för mig blivit en tradition att avsluta säsongen. Ett stort deltagarantal mot hård konkurrens sporrar en enormt samtidigt som tonen är hjärtlig.

Dag 1.

Rysjöen var vattnet, här har jag lyckats bra för många år sedan men sedan har sjön inte varit med i cupen.

Körde på i början med vanlig hederlig vertikalpirk med färgad trekrok under men det var stendött. Bytte till tafs och singelkrok betad med blå maggot och fjädermygglarver, kom tyvärr dock in för sent i rätt område och blev 10:a i herrklassen och sammanlagd 16:e då alla räknas in i samma klass i cupen.

Dag 2.

Eltsjöen stundade, en sjö som jag haft bra fiske på. Fisket är otroligt trixigt då det gäller att använda wolframmormyskor i små storlekar och tunn lina (0,10-0,12 mm).

Detta år visade det sig att abborren växt till sig ordentligt och många exemplar över kilot fångades. Själv hade jag ett skapligt fiske i början och slutet och placerade mig som tvåa denna dag.

Inte lätt att drilla så stora abborrar på tunn lina så tyvärr tappade jag två rejäla fiskar.

image

Detta räckte dock till en andraplats (eller tredje pga felräkning) i cupen vilket jag är supernöjd med då jag inte tävlat sedan februari då ryggen krånglat lite. Underbart roligt att träffa alla pimpelfreaks igen och kämpa på isen.

Nu kanske jag lägger undan isfisket, men bara kanske då isen var 80 cm sista dagen och det fortfarande råder kring en meter lite norrut!

Orsasjön har sköljt så det blir svårt att välja att ut med båten och fånga madammen eller borra hål i is.

Hörs!


Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide