Gösfiske i kajak i blåst

Tänkte åka och fiska en sväng i fredags fast jag visste att det skulle blåsa upp till 13s/m men om nu vinden kunde blåsa åt det hållet som Smhi lovat så skulle det nog gå hyfsat att fiska ända. Så jag åkte iväg till sjön men när jag kommer fram så ser jag  som vanligt att vinden  blåser åt det hållet som den inte fick göra.  Men jag tänkte att nu fick jag prova kajaken på riktigt i blåsten. Så efter några timmars fiske hade jag bara fått en lite gädda, bara att kämpa vidare efter yttligare några timmar så hittade jag en plattå som var ca 11meter djup och det var ca 15 till 20meter runt omkring. Där var det en hel del betesfisk uppe på plattån och jag såg även en del större fisk där också. Så Jag provade att fiska lite där, såg några större ekon men dom skyggade direkt när dom fick se jiggen. Så jag satte på ett mindre testbete i från storm och tänkte att det ska vi prova på nästa större fisk jag ser , jag fiskar normalt  sett med rätt stora beten men när inget fungerar så får man prova något annat. Jag fick se en fin fisk efter en stund så jag sänkte ner betet så jag var ca en meter ifrån henne. Problemet när det blåser för mycket är att det inte går att hålla jiggen tillräckligt still och det kan skrämma gösen när hon är skygg. Jag gjorde så gott jag kunde och efter ca en halv minut så gick hon sakta upp mot betet och hon sög i sig betet väldigt försiktigt. Det kom upp en fin gös på 6+ så det blev ett bra slut även denna dag.P1090099

Comments

Kommentarer

Om Tommy Blomander