Härligt gösfiske i stilla vatten

Var ute en heldag på sjön i går med två kompisar i underbart skönt väder till skillnad mot förra gången. Som vanligt så började fisket trögt och  det tog lång tid innan jag fick min första gös en fin 3kilos fisk. sen lossnade det och jag hittade en fin fläck på ca 100meter i omkrets som jag såg en hel fin del gös på. Gösen var väldigt skygg så man fick vara väldigt försiktig även med en kajak. Efter att jag fått 5st fina gösar med topp på 7,1kg så hittade jag ett fint eko till, jag sänkte ner jiggen ca 1meter ovanför ekot och efter ca ett par minuter så simmar hon sakta upp till jiggen, hon stöter bara i jiggen jag krokar så mycket jag bara kan men det händer ingenting, Jag tittar på lodet och  hon står konstigt nog kvar på samma ställe, jag sänker ner jiggen en gång till väldigt försiktigt och när jiggen är ca 1 meter ifrån henne så simmar hon upp och tar jiggen distinkt denna gång, efter en kort men  härlig fight så kom en fin gösmadam på 8.720kg och 93cm lång upp. Har nu testat en Shimano Citica rulle ett tag nu och den kan jag verkligen rekommendera den  går otroligt mjukt o fint och har  en väldigt  jämn och fin broms och det är väldigt viktigt för mig. Polaren tappade en stor gös förra året på grund av ojämn bromsverkan på sin rulle den  tappade bromsverkan och gösen släppte. Det är viktigt att man har så hård broms man törs eftersom gösen är så hård i käften och kroken tränger sällan in så djupt.P1090149 P1090150

Comments

Kommentarer

Om Tommy Blomander