Två supersize gösar i nytt vatten

Var ute och testade ett nytt fiskevatten i lördags som jag hade tänkt att prova länge men som inte blivit av. Väl framme så vid sjön så hade jag lagt upp fiskerutten i huvudet hur jag skulle börja fisket, så det var bara att trampa iväg med kajaken mot mitt mål. Jag hade inte hunnit att trampat mer än ca 500m så fick jag se ett fint eko endast ca 2m under givaren, jag tycker det är svårt att bedöma storleken på fisken på  ekon så nära ytan, jag såg att det var en fin fisk men kunde aldrig gissa att den var så stor. Jag släpper ner jiggen till henne hon tittat på jiggen i ca en halvminut sen kommer ett brutalt hugg och efter en kort fight  kommer en fin gös hona upp på 92cm och 9,1kg. Jag fick två fina gösar till på några timmar  en på  7,25kg 90cm 0ch en på 6,4kg. Sen dog gösfisket ut totalt istället så började gäddorna att hugga jag fick 7st och den längsta var ca 110cm men ingen vikt att tala om. Ett tips är att jag brukar ta bort några meter lina på rullen efter några turer och byta betes hake  för att säkerställa att man har friska grejor när man är på sjön. Jag använder till mitt fiske en   shimano citica rulle med ett  shimano  speedmaster  Ax 180  20-70g jigg/jerk spö, och lina använder jag en  Sufix 832  0,15 orange mycket fin lina och syns bra i vattnet.gös-9.1 gös-7.25 P1100033 P1100063

Comments

Kommentarer

Om Tommy Blomander