Back to Paradise!

IMG_1430

Projekt Storabborre 2016

Tillbaks i Paradiset!
Efter ytterligare en bomtur till den evigt hopplösa ”Lilla abborrsjön” har det blivit några turer till den nya projektsjön Paradiset. Fisket har varit mestadels trögt givetvis, men några ljusglimtar har det ändå funnits där i mörkret. Kanske är vi en ändå en bra sjö på spåret?

Eftersom det är stora ytor att söka av i Paradiset är vi några båtar som utforskar sjön ihop och delar på erfarenheterna. På de två sista turerna har det kommit upp två fina abborrar strax över kilot och en fisk precis under strecket. Ett bra resultat i dessa trakter. Den enda teknik som levererat hitills är spinnfiske med shadjigg och skallar runt 10-15 gram. Inte ett liv på någon annan teknik! Vi har verkligen provat allt – och lite till – som framgår av bilden. Tyvärr står möss-ätningen kvar som jag utlovade i förra inlägget. Gjorde ett snabbt test på platsen som döpts till ”Återvändsgränden” men det gav tyvärr inget. Men platsen känns fortfarande lika het så det finns hopp. Det kommer leverera! Det bara måste…

IMG_1347

Fisken har stått på grundpartier i omedelbar närhet till djupare vatten med djup runt 4-5 meter. Det blir ”back to basic” fiske nu ett tag eftersom de amerikanska bassteknikerna inte vill producera ett pet på grejerna. Så får det bli… Kanske bara några kast med Neko-riggat för det är ändå rätt kul även om man inte får något.

13275823_974973639205532_1452986118_n

IMG_0255

 

Tidigare blogginlägg från Projekt Storabborre 2016

Projekt Storabborre lever vidare
Premiär i Paradiset

Länk till  Normarks Produktkatalog 2016

Tips på några sköna utrustningar från Shimano för abborre.
En utrustning jag fiskar mycket med är en kombo av en Shimano Sustein 2500-rulle tillsammans med ett Shimano Sustain 5-15 grams spö 6,10 fot långt. En både estetisk och superkänslig kombination i svart och silver.

För lite tyngre fiske med vikter från 15 gram använder jag ett Shimano Yasei White 7-28 gram 8 fot långt med en Shimano Stradic 2500 C14+. Grymt skönt!

En Creme De Lux-kombo som är riktigt roligt att drilla fisk på. Shimano Stella 1000FI tillsammans med ett Shimano Yasei White Perch. Fjäderlätt och hyperkänslig kombo i världsklass.

Med vänlig hälsning
Björn ”Carlo” Karlsson

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide