Provfiske i ny sjö

Hade länge funderat på att fiska i en ny sjö som ligger i närheten där jag bor, en liten fin skogssjö. Det har planterats in gös här ett par gånger sista 20 åren men det är aldrig i min vetskap någon som fått upp någon gös i sjön under alla år, så jag har varit sugen på att testa denna sjö ett tag nu. Så i fredags  åkte jag ut i regnet, jag han knappt ut på sjön förrän jag fick se ett fint eko och jag fick en jättefin gädda med en gång, och när jag fått upp 5st fina gäddor till så trodde jag att det finns nog ingen gös här, klart vatten och stora gäddor är ingen bra kombination för gösen, men när nästa eko dykte upp på lodet så tyckte jag det tog väldigt lång tid innan fisken gick upp och tittade på betet. Och när hon högg så anade jag vad det kunde vara så det var en härlig känsla när jag fick se fisken vid båten  attP1100333P1100296 det var en fin gös jag fått, 5,7kg vägde hon, den första i denna sjö, detta är nog en av dom roligaste gösar jag fått tror jag . Betet för dagen var en provjigg från storm.

Comments

Kommentarer

Om Tommy Blomander