Seger i kajakfiskecupen!! VM i USA nästa!?

Nyligen deltog jag i Svenska kajakfiske Cupen (en 2 dagars stenhård kvaltävling inför VM), och bra gick det! Jag hade turen att vinna båda dagarna i tufft motstånd och i uselt väder! VM i USA nästa!?

20160515_140701FB_IMG_1463601048722

Nyligen deltog jag i Svenska Kajakfiske Cupen på sjön Sommen i Småland, och riktigt bra gick det! Vädret var inte bra alls, hårda vindar och galet trögt fiske i alla kajakerna. Det var tre arter som ingick i tävlingen som gädda, gös och abborre vilka alla skulle mätas! Vi hade alla tävlande varsin mätbräda ombord, och all fisk fotades mot brädan för att sedan kunna räkna ihop den totala längden, men samtidigt fick man bara räkna in en enda gädda, två gösar samt tre abborrar! Då vädret var uselt med mycket lågt lufttryck så tjurade gösen totalt och vägrade nappa i alla kajakerna (ingen fick gös alls på tävlingen). Dessutom bommade tyvärr flera tävlande helt under båda tävlingsdagarna, vilket man nästan kunde räkna med då förutsättningarna var så himla dåliga.

Själv hade jag turen att hitta ett fint abborreställe samt ett gäddställe redan under första dagen, och kunde då fiska bra båda dagarna. Dock var vi 4-5 kajaker på abborrestället redan första dagen, men då det var en tävling så lyckades jag ”mörka” för dom andra tävlande att jag fick abborre där och kunde även dag två dra abborre där helt själv! Första dagen drog jag 3 abborrar och en helt okey gädda vilket gav mig 155 cm, och även en dagsseger med hyfsat god marginal före tvåan. Dag två var inte kul alls vädermässigt, ännu hårdare vindar och regn i luften men det var bara att härda ut. Jag började på samma fiskeplats som dagen före där jag drog abborrarna, och kunde då nöta upp två abborrar efter mycket nötande för att sedan åka till gäddstället från dagen före. Dock var det stendött där så nu gällde det att hitta nya gäddor, och i anslutning till en udde så hittade jag sjögräs och ganska många gäddor där varav en gädda var klart godkänd samtidigt som jag förstod att jag låg riktigt bra till nu (se selfiebild)!

Även dag två lyckades jag ha turen att vinna med god marginal, och kunde summera till 286 poäng (286 cm fisk totalt) vilket gav mig segern med god marginal till superduktiga Lars Lundberg som också fiskade mycket bra med sina 218 poäng! Min fisketaktik var att köra med jiggspöna och med ”små” abborrejiggar så gott som hela dagen, och självklart täcker man då mer arter som just abborre, gädda och gös! Summering av cupen var att jag vann hela tävlingen, tvåa kom duktiga Lars Lundberg (som oftast ligger i toppen och krigar) och trea Francisco Wasquez som fiskade riktigt bra med tävlingens största abborre på snygga 44 cm (totalt 169 poäng)! Då det var kval inför VM i Louisiana / USA i december 2016, så är jag nu uttagen dit och ska representera Sverige!

Frågan är nu om jag ska åka dit överhuvudtaget, eller om tvåan får ta min plats!? Samtidigt verkar det som att VM kommer att gå i ett ganska coolt fiskevatten med coola/starka fiskar, och någon gång i livet måste jag ju besöka USA så kanske redan nu till VM tävlingen som går i Louisiana!? Jag vill nu även passa på att tacka Pia Lobry från Seafari AB (Hobie Sverige som ligger i Nacka) för en trevlig och bra tävling, och nu ser jag fram emot EM som går på sjön Mjörn utanför Göteborg nu i september, den kommer jag definitivt att delta i och ge allt jag kan! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Mer info inför VM i Louisiana/USA:   ”BREAKING! The 6th annual Hobie Fishing World Championship will be contested in La Fourche Parrish, Louisiana. December 4-11 the legendary Leeville area will be the stage of this year’s Hobie Fishing Worlds. Redfish, speckled trout and flounder needs to be seduced into biting. For more info check: http://hobiefishingworlds.com/hobie-announces-6th-annual-h…/

Totala poängen från tävlingen:  1:a Micke Puhakka 286 poäng, 2:a Lars Lundberg 218 poäng, 3:a Francisco Wasquez 169 poäng, 4:a Cherdsin Jitlueam 107 poäng, 5:a Jonas ? 77 poäng, 6:a Peter Hansson 72 poäng, 7:a Manuel Dahlberg 62 poäng och resten av startfältet hade tyvärr inga poäng alls…

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se”, om ni är nyfikna…

 

Comments

Kommentarer