Abborre, gös och gädda

Abborre på So-run

I veckan fiskade jag med två killar från Schweiz. De hade haft lite kämpigt i början va veckan med hårdavindar och dåligt väder.
Just denna tid på året är det normalt ett övergångsfiske som kan vara väldigt svårt på Runn. Vi åkte ut med målet att få nån bättre borre och/om vi lyckats med det övergå till gös och gädda.  Redan på första grynnan hittar vi ett antal större abborrar som står relativt djupt 8-9m. Vi märker direkt att de rör sig efter stimmen med löja som är i närheten. Efter bara 10min har det gått ut väldigt djupt  och vi slutar att fiska på dem. På nästa plats så får vi ett gäng  35-40cm fiskar på So-run spiketail i färgen Pearl shiner som liknar en löja.  Även här rör sig fisken mycket i vattenlagren och jagar aktivt, alla fiskar vi får är helt tomma i magen och har avslutat leken. När fisken är aktiv så fiskar jag gärna med en lättare jiggskalle 5-7gr och en spiketail för att aktivt fiska jiggen i mellanvattnet. Senare på eftermiddagen går aktiviteten ner och vi får lov att söka fisken närmare botten. Här är Simons nya PB på 44.5cm, han är överlycklig. Han lyckades även ta PB på gös.
Både dessa tog en So-run Hypno Grub fiskad med en VMC Big eye jiggkrok. Gös på So-run

Comments

Kommentarer

Om Mathias Holgersson