Stor gädda igen på guidning!

Nyligen hade jag en guidning i Quintrexbåten, och bra gick det! Vi drog hyfsat många gäddor varav en var riktigt fin! Betet var Blue Fox Lucius – ett hett bete för er som inte visste detta ännu!?

20160530_141826(0)_resized RPGNyligen hade jag duktiga stamkunden Adam i Quintrexbåten (som alltid är med både på höst och vårturerna sedan första turen för ca 10 år sedan) men även Anders som har varit med dom tre senaste fisketurerna, och bra gick det (se bild)! Vi hade både trögt fiske och även riktigt bra fiske under dagen, det gällde att hitta huggvillig fisk och då small det på bra med gäddor fläckvis! Man kan säga att vi egentligen ”bara” hade två områden med mycket av huggvillig fisk, och på andra ställen fick vi endast ströfiskar som hade lämnat lekområdena. Adam och Anders var heta som vanligt, och efter lunchen så hittade vi ett långgrunt område med många och hungriga gäddor (på en av mina heta weipoints) där vi drog flertalet gäddor på samma ankring (Spottlock/Minn Kota)! Anders som är en ganska lång herre krokade och landade en riktigt fin och fet gädda som inte ville ge sig i första stund (se bild). Betet som gav gammelgäddan var ett Blue Fox Lucius 26 gram (den lilla modellen), vilken ofta har gett stora fiskar genom åren i min guidebåt! Givetvis fiskar även samma bete i 36 gram modellen riktigt bra också, men vissa dagar vill gäddorna ha en liten ”snickers” varvid 26 grammaren sådana dagar faktiskt ger mer stor fisk än den större modellen! Även Blue Fox Esox är ett hett bete som jag varmt rekommenderar, liksom Rapala Minnow Spoon som ofta fiskar galet bra på gädda (både med trekrok och vasskyddmodellen). Ett tips är att prova olika infiskningshastigheter, liksom olika antal vevstop per kast då det ibland är bra att konstant göra vevstop medans andra fiskedagar kan ge mer fisk om man inte pausar lika ofta! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se”, om ni är nyfikna…

Comments

Kommentarer