Effektivt sätt att fiska abborre

Jag har hittat ett sätt att fiska abborre som jag själv inte testat tidigare. Jag använder en VMC krok som heter Drop Dead Weighted och det är en offset krok med en skruv för att fästa jiggen med och en liten vikt placerad precis innan krokböjen. Den finns i tre storlekar 3/0 4/0 och 5/0. Jag skruvar fast jiggen i skruven som är fäst i krogöglan sen fäster jag jiggen som man gör på en offsetkrok. Jag fiskar den med ett haspelspö för det är enklast då jag oftast kastar jag underhandskast och vill undvika proffessional over run då jag låter jiggen studsa på vattnet in under uthängande buskar in vi vassen el dyl alldeles vid strandkanten. Jag har upptäckt att det är jäkligt effektivt för man kommer åt plaster som man aldrig når med vanliga beten. Jag använder jiggar som tex en Spiketail för jag vill ha en jigg som inte har någon egen rörelse utan jag vill använda mitt spö som en dirgentpinne skapa rörelserna själv Metoden påminner om när man jerkar gädda men skillnaden är att när jiggen sjunker sakta och nästan viktlöst genom vattnet och vickar som en döende fisk. Vid första försöket med den här metoden så fick jag tre fina abborre 42,43 och 45cm samt ett antal gäddor som inte kunde låta bli att smaka en bit. Det här va en metod som passade mig och min fiskestil, skitkul rent ut sagt. 

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström