Full fart på ”Semlegrundet”

bildruta-002479

Projekt Storabborre 2016

Äntligen lite islossning på abborrfronten!

Den nya projektsjön ”Stenbrottet” som jag besökte bara för ett par dagar sedan fick ett återbesök på direkten eftersom provturen gav en hel del fina fiskar runt ett litet stengrund. Inga kilosbitar den gången, men ändå fina fiskar mellan 5-7 hekto som gav roliga fajter på lätt utrustning. Tyvärr fick fisket avbrytas på grund av monsunregn och isvindar från Sibirien. Men det riktigt luktade större borre runt grundet så ett återbesök snarast möjligt hade givetvis högsta prioritet. Snart var jag där igen…

Semlegrundet
Det lilla stengrundet jag hittade i sjön, som vi hädanefter kan kalla för ” Semlegrundet” på grund av dess karakteristiska utseende höll även denna gången en hel del fina borrar. Dessutom vägde ett par stycken över kilot där den tyngsta vägde in på 1240 gram. Kilosfiskar är man inte är bortskämd med i mina vatten så det var riktigt kul. Dessutom blev det ett gäng fina borrar under strecket. Det var ett roligt fiske helt enkelt som gav mersmak inför vidare satsning i sjön. Det är lite mer lättfiskat i den här lilla pölen om man jämför med de två andra sjöarna jag bloggar ifrån där fiskedjupet ofta är runt tio meter. Här ligger djupet mellan 3-5 meter och det borgar ju för tester av mer ytgående beten än bara jigg. Rapala Shadow Rap var betet för dagen, snabbt invevat med korta spinnstopp gav det brutala hugg i klingan.

IMG_2375
”Semlegrundet”

IMG_2442
”Rapala Shadow Rap”

Med vänlig hälsning Björn “Carlo” Karlsson

Länk till: Normarks Produktkatalog 2016

Tidigare inlägg Projekt Storabborre 2016

Matkoma i ”Den lilla abborrsjön”
Back to Paradise!
Premiär i Paradiset!
Projekt Storabborre lever vidare!

Tips på grymma spinnutrustningar från Shimano
En utrustning jag fiskar mycket med är en kombo av en Shimano Sustein 2500-rulle tillsammans med ett Shimano Sustain 5-15 grams spö 6,10 fot långt. En både estetisk och superkänslig kombination i svart och silver.

För lite tyngre fiske med vikter från 15 gram använder jag ett Shimano Yasei White 7-28 gram 8 fot långt med en Shimano Stradic 2500 C14+. Grymt skönt!

En Creme De Lux-kombo som är riktigt roligt att drilla fisk på. Shimano Stella 1000FI tillsammans med ett Shimano Yasei White Perch. Fjäderlätt och hyperkänslig kombo i världsklass.

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide