Lyckat laxtrolling på havet!

Nyligen hade jag en laxguidning på havet (trollingfiske), och bra gick det! Vi fiskade långt ut från kusten, och hade även 5 hugg varvid vi landade två laxar – och även nya P.B/arter för kunderna!

11 juni Christoffer LejonklouNyligen hade jag två herrar i Silver Eagle guidebåten på en laxtrolling-guidning, och lyckat blev det! Vi hade en ganska blåsig dag och började fisket även kustnära där vi hade lite skydd där då vindriktningen var ”rätt”. Sakta trollade vi oss utåt och bra gick de trots tuff nordanvind. Senare på eftermiddagen sprack solen fram samtidigt som vindarna lättade och vi samtidigt var framme vid ett hett fiskeområde, och väl där så drog vi ganska snabbt dagens första lax. Vi körde på och hann även med att både landa en till fin lax samt tappa/missa tre laxar under våran trevliga fiskedag! Nu i juni vandrar mycket lax upp i älvarna, och samtidigt hittar vi dom ute på havet på vissa områden där det samlas upp betesfisk etc, eller där strömmarna är rätt. Dagens båda laxar var fina, och nya arter samt nya P.B blev det för kunderna. Oftast fiskar vi med 10-11 spön när vi kör lax, det 11 spöt har jag ofta i propellersprutet, och 4 spön via båda djupriggarna. Resten, alla rastrerande 6 spöna kör vi sedan i ytan via pulkalinorna laddade med olika tyngder. Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se”, om ni är nyfikna…

Comments

Kommentarer