Projekt Storabborre 2016 – Stenbrottet levererar igen!

IMG_2421

Projekt Storabborre 2016

Stenbrottet levererar igen!

Föregående turs roliga fiske i den nyupptäckta sjön Stenbrottet gav mersmak. Det gäller att smida medans järnet är varmt så det fick givetvis bli ett pass till. Kanske heter det förresten att man skall fiska medans abborrarna är på hugget. Minsta lilla väderförändring kan få dom att sjunka tillbaks till sitt vanliga tillstånd. Det vill säga total apati!

Till min stora glädje kunde jag snabbt konstatera att det fortfarande fanns stor abborre runt Semlegrundet. De stora borrarna jagade sina mindre artfränder så det stundtals var rena cirkusen på ekolodet. Det small ordentligt i spöna! Två fina kilosbitar blev det med vilkter på 1240 och 1210 gram. Livebait var melodin för dagen. Testade en ny utrustning idag också som jag blev helfrälst på ett set bestående av en rulle Shimano Metanium 101 XG tillsammans med ett Shimano Zodias 166ML, 6,6 fot. En helt fantastisk kombo i absolut världsklass! No overruns, what so ever!

unnamedIMG_2462

Lucas Lundberg håller järnkoll på Panoptixskärmen när stora abborrar följer efter jiggen. Spänningen är olidlig…

Med vänlig hälsning Björn “Carlo” Karlsson

Länk till Normarks Produktkatalog 2016

Tidigare inlägg Projekt Storabborre 2016
Full fart på Semlegrundet
Matkoma i Den lilla abborrsjön
Back to Paradise!

Premiär i Paradiset!

Projekt Storabborre lever vidare!

Tips på grymma utrustningar från Shimano
En utrustning jag fiskar mycket med är en kombo av en Shimano Sustein 2500-rulle tillsammans med ett Shimano Sustain 5-15 grams spö 6,10 fot långt. En både estetisk och superkänslig kombination i svart och silver.

För lite tyngre fiske med vikter från 15 gram använder jag ett Shimano Yasei White 7-28 gram 8 fot långt med en Shimano Stradic 2500 C14+. Grymt skönt!

En Creme De Lux-kombo som är riktigt roligt att drilla fisk på. Shimano Stella 1000FI tillsammans med ett Shimano Yasei White Perch. Fjäderlätt och hyperkänslig kombo i världsklass.

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide