Projekt Storabborre 2016 – Myteri på båten!

image

Projekt Storabborre 2016
Myteri på båten!

Projektet med att hitta stora abborrar i mina egna vatten fortsätter och det börjar lossna ordentligt i flera sjöar.

Kunskapsbanken byggs på!
Varje avslutad tur ger nya funderingar och tankar om fisket. Dessa omsätts sedan i praktik vid nästa tillfälle. Små pusselbitar sammanfogas till större helheter och kunskapen om abborrarnas beteende i de tre tre sjöar jag fiskar i byggs sakteliga på. Framförallt så byggs databanken på med fångstgivande kanter, bottnar och grund där man alltid kan hitta betesfisk. De stora borrarna är ofta inte långt borta på sådana platser så det gäller bara att nöta och inte ge upp. Även sådana platser jag kallar för ”specifika platser” hittas även fast dessa platser är mycket svårare att verkligen få grepp på. Jag har nog talat om det i något tidigare inlägg. Med specifika platser menar jag sådana platser där du i stort sett kan garantera att det finns grov fisk. Kan vara någon liten håla på en annars plan botten, eller en avvikelse på någon kant eller liknande där abborrarna står när de inte jagar. En djupränna in mot ett grund där man kan tänka sig att dom kommer in när jakten drar igång. Exemplen kan göras många.

image

Bild: Ett exempel på vad jag menar med ett specifikt ställe. En liten stenhård topp på en mjukbotten. 

Stupkanten
Vid mitt senaste besök i den Lilla Abborrsjön hittade jag vad jag redan då trodde skulle vara just ett ”specifikt ställe”. Det handlar om en kant utmed ett grund där sista biten på kanten är rena stupkanten. Det handlar om cirka 20 meter. Jag hade på en fin fisk där som tyvärr kom undan, men känslan för att kanten var ett hett ställe den stannade kvar.

Efter ett par lyckade turer till sjön jag kallar för Stenbrottet fick jag äntligen tid att besöka ”Den Lilla Abborrsjön” igen. Självklart var det ”Stupkanten ”som skulle hårdtestas. Det blev verkligen ett hårt test också. Det ville nämligen inte hugga ett skit! Ett inte ovanligt tillstånd i just denna sjön som verkligen är sjukt svårfiskad. Det är en kallvattenssjö med kristallklart vatten och de stora borrar som finns tillhör verkligen inte den lättlurade sorten. Här krävs en ängels tålamod och en dåres envishet om det skall bli ett lyckat resultat. Jag började vid 6-tiden på morningen och hade enbart haft ett par pill tills klockan fyra på eftermiddagen. Jag låg envist och nötte vid den branta kanten som jag hittat gången innan.

image

Från himmelsk frid – till total kaos!
Kaffet var upphällt. Solen sken från klar himmel och vattenytan låg som en spegel. Allt var frid och fröjd. Man skulle nästan kunna säga att det rådde en himmelsk frid över hela grannskapet. Men säg det lugn som varar. Snart skulle rena helvetet bryta ut! Först började det hugga som aldrig förr i sjön. Det var ju visserligen kul, men till saken hör att jag hade med mig Whilda, en av mina två hundar i båten. Och om någon av de två huliganerna är med då vet man aldrig vad som händer. Spontanare galningar får man leta efter.

Fortsättning följer…

Med vänlig hälsning Björn “Carlo” Karlsson

Länk till Normarks Produktkatalog 2016

Tidigare inlägg Projekt Storabborre 2016
Stenbrottet levererar igen!
Full fart på Semlegrundet!
Matkoma i Den lilla abborrsjön!
Back to Paradise!

Premiär i Paradiset!

Projekt Storabborre lever vidare!

Tips på grymma spinnutrustningar från Shimano
En av favoriterna är en underskön spinnutrustning bestående av en Shimano Metanium 101 XG tillsammans med ett Shimano Zodias 166ML, 6,6 fot. En fantastisk kombo i absolut världsklass! No overruns, what so ever!

En annan utrustning jag fiskar mycket med är en kombo av en Shimano Sustein 2500-rulle tillsammans med ett Shimano Sustain 5-15 grams spö 6,10 fot långt. En både estetisk och superkänslig kombination i svart och silver.

För lite tyngre fiske med vikter från 15 gram använder jag ett Shimano Yasei White 7-28 gram 8 fot långt med en Shimano Stradic 2500 C14+.

En Creme De Lux-kombo som är riktigt roligt att drilla fisk på. Shimano Stella 1000FI tillsammans med ett Shimano Yasei White Perch. Fjäderlätt och hyperkänslig kombo i världsklass.

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide