Projekt Storabborre 2016: Myteri på båten, del 2

image

Fortsättning på föregående inlägg: Myteri på båten!

När första borren bordas är Whilda lätt upprymd eftersom det inte varit någon direkt action i båten innan. En snabb vägning visar några gram under kilot. En titt på ekolodsdisplayen skvallrar om säkert 10-15 stora fiskar under båten. Helt plötsligt är dom där! Dessutom i mängder! Nästa fisk klockar in på prick 1000 gram och Whilda är i upplösningstillstånd över allt kul som händer. Det är på håret hon kastar sig i vattnet när borren skall håvas. Hon är givetvis i vägen hela tiden, så en viss irritation uppstår. Till hennes stora lycka har hon nu även fått syn på två gubbar som kommer roende mot oss i en liten eka. Eftersom hon inte är speciellt finkänslig av sig sätter hon igång med att vrålskälla på gubbarna. Skit, jag som försöker föra en totalt anonym tillvaro i sjön. Inga hot i världen kan få tyst på henne. Mitt adrenalin pumpar också ordentligt, både för det bra fiskets skull, samt för att hundskrället totalvägrar lyda en direkt order om att hålla klaffen.

image

Innan gubbarna hinner fram tar jag yttligare två fina fiskar på 1240 och 1375 gram. Det fullständigt kokar av stora abborrar. Det råder rena blitz-kriget på ekolodet. Jag upplever fiskefrossa för första gången på mycket länge. Det är såna här stunder som ger mening till alla bompass. Det är när gubbarna har ett par meter fram som den stora katastrofen inträffar. Whilda befinner sig i total eufori över att det kommer besök och kan absolut inte hålla sig i skinnet längre. Det får bära eller brista är tydligen hennes sista tanke innan hon tar ett tigersprång från fören och landar mitt bland gubbarna i roddbåten. Pladask, åror, gubbar och hund i en enda stor röra. Själv hänger jag över relingen och returnerar den sista borren. Jag tror knappt mina ögon! Gubbarna blir lite chockade, men skrattar gott när hon visar sig snäll och slickar dom i ansiktet. Ni kan behålla den där myteristen säger jag, men ögonblicket går förlorat när hon återigen hoppar in i båten efter dom kommit fram. Det visar sig att gubbarna bor i var sitt hus utmed stranden. Dom har studerat mig med kikare och blivit nyfikna när de såg att jag började dra fisk.

image

image

Nu kan man väl inte direkt påstå att jag för tillfället var så innerligt sugen på att föra några längre diskussioner. Fisket var ju glödhetare än någonsin. Ett sånt här gyllene tillfälle i den här sjön har jag inte varit i närheten av tidigare. Men å andra sidan är det givetvis viktigt att hålla god kontakt med lokalbefolkningen. Särskilt vid sådana små vatten som den här sjön handlar om. Efter en halvtimmes mycket intressant samtal, där dessa herrar berättade om sanslöst stora abborrar de fångat i sjön, kom jag äntligen loss och kunde vinka av dom två sympatiska gubbarna som återigen fattat årorna och rodde mot land. Jag försökte ge bort hunden igen, men de totalvägrade. När jag åter tagit mig fram till ”Stupkanten” rådde återigen lugn och ro bland betesfisken. De stora borrarna hade ätit sig mätta och var borta för denna gången. Men garanterat kommer dom tillbaks till exakt detta ställe igen. Den saken är lika säker som att mina hundar inte kan uppföra sig i civiliserade sällskap. Hur skall det gå nästa tur då jag lovat sambon att ta med båda. Gud hjälpe mig!

Med vänlig hälsning Björn “Carlo” Karlsson

Länk till Normarks Produktkatalog 2016

Tidigare inlägg Projekt Storabborre 2016

Myteri på båten!
Stenbrottet levererar igen!
Full fart på Semlegrundet!
Matkoma i Den lilla abborrsjön!
Back to Paradise!
Premiär i Paradiset!
Projekt Storabborre lever vidare!

Tips på grymma spinnutrustningar från Shimano
En av favoriterna är en underskön spinnutrustning bestående av en Shimano Metanium 101 XG tillsammans med ett Shimano Zodias 166ML, 6,6 fot. En fantastisk kombo i absolut världsklass! No overruns, what so ever!

En annan utrustning jag fiskar mycket med är en kombo av en Shimano Sustein 2500-rulle tillsammans med ett Shimano Sustain 5-15 grams spö 6,10 fot långt. En både estetisk och superkänslig kombination i svart och silver.

För lite tyngre fiske med vikter från 15 gram använder jag ett Shimano Yasei White 7-28 gram 8 fot långt med en Shimano Stradic 2500 C14+.

En Creme De Lux-kombo som är riktigt roligt att drilla fisk på. Shimano Stella 1000FI tillsammans med ett Shimano Yasei White Perch. Fjäderlätt och hyperkänslig kombo i världsklass.

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide