Äntligen vertikalröding

Vertikalfisket efter röding  på Vättern är stekhett för de flesta förutom för mig, jag är inne i en total fiskekoma. I lördags blev det 10 timmars fiske och fick en röding. Till det har jag några  bompass dagarna innan Man blir stressad när båtarna runt ikring drar fisk efter fisk trots man fiskar på samma sätt. Självförtroende har fått sig en törn och är nere i en djup svacka hoppas det är fler som känner igen sig. Idag så va det nya tag för ett kort pass i norra delen av Vättern. Hade ett lunchmöte i Askersund med min gamla jobbarkompis Lennart och hans son Linus Efter mötet så bjöd jag på en båttur med fiske. Vi började vid Stångskäret utanför Bastedalen och idag var det bra fart i vattnet. Det var fullt med rödingar på ekolodet som jagade Gomokuskedarna. Jag bommade några fiskar innan jag lyckades kroka fast en röding. Trots att man är nere i en svacka just nu så lämnade jag över spöt till Lennart som aldrig tidigare fått en röding. Strax efter så började blåsa upp lite och jag hade dåligt med kräm i batterierna till ipiloten drog vi vidare in i skärgården för att försöka få abborre och gös. Tyvärr hittade vi inga huggvilliga abborrar i skärgården utan fick några smågösar som gillade Storms nya So-Run Jokerjiggar som kommer nästa år. Sen va allt som vanligt att abborrna var på hugget i hamnen så vi drog några fina borrar på popper. Allt för ofta går man över ån efter vatten, men det är kul att köra båt

<’)))))><


Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström