Feta gösar och Pokemon Go

Sol, värme och bra gösfiske sena kvällar kan det bli mer svenskt sommar än så. Ett fiske som alltid uppskattas av min grabb är göstrolling sena högsommarkvällar. Var i väg härom kvällen och trollade gös i en sjö strax norr om Örebro. På vägen dit så blev det lite Pokemon Go i bilen, så det blev att stanna bilen på några ställen på väg till sjön för att Felix såg några Pokemons som han skulle fånga. Men nu va det inte Pokemons vi skulle fånga utan gös. Vi satte i sex spön och började trolla och vi fick direkt ett par små abborrar som var lika stora som wobblerna, Rapala Orginal 18 cm. Rapala Orginal har alltid varit mina favoritwobblers till göstrolling. Speciellt en som tyvärr inte finns kvar längre flougul rygg med vit buk, hittar man en sån på nån hylla el dyl så köp den. En annan färg som är en riktgt gösmagnet P (perch) den fungerar nästan alltid och det gjorde även ikväll för den fösta gösen som högg tog på en sådan. Paravanen började vandra bakåt och Tekotan knarrade och Felix greppade spöt och några minuter senare håvade jag en fet och fin gös som vägde 5,05 kg och var 82 cm lång. Felix jublade för det var ett nytt PB för honom. Nu va han nöjd för han packade upp sovsäcken och kröp ner och somnade direkt. Nästa fisk var min och nu ville jag att han skulle fota men han hade somnat och ville inte vakna utan han sov gott. Så nu fick jag drilla fisken själv. Det blev totalt fyra gösar innan jag packade ihop och åkte i land. Grabben va så trött att han sov tom när jag vinschade upp båten på trailern och vaknade först när jag ropade att det var en Pokemon här. Man hör det man vill höra 

<’))))))><


Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström