Fin gäddmadam i busvädret!

Nyligen skulle vi ha trollat lax, men ovädret satte stop för dessa planer! Istället körde vi gädda och hade ett helt okey gäddfiske med en fin madam på en RIP Curly Tail…

20160618_171026_resized RPGNyligen skulle jag ha kört laxtrolling på havet utanför Singö/Understen med kunder, men medelvindar på 14-15 m/s lockade inte alls! Istället körde vi en gäddguidning i min Silver Eaglebåt, vilket även det var svårt då vindarna var riktigt jobbiga även där! Dessutom regnade det hela dagen vilket såklart påverkade oss och fisket, dock var det ett perfekt väder för storgäddan vilket det kändes som att vi även skulle få!

Till största delen höll jag båten mot vinden medans kunderna fiskade då jag avsiktligt lämnat min suveräna Minn Kota Riptide Elmotor hemma pga laxtrollingplanerna, men även jag fiskade stundtals och detta speciellt på eftermiddagen då vindarna dämpades lite. Vi provade olika beten, men en av mina nya favoriter (se bild) gav dagens fisk vilket var en fin madam! Betet var en Storm RIP Curly Tail för er som inte känner igen den, och är ett bete som redan gett många stora gäddor både i min båt men även runt om i Sverige för andra fiskare!

Dagen efter vred vindarna sig till väst, och helt otroligt nog så ”dödade” västvindarna jättevågorna helt så att vi fick ett nästan helt platt hav vilket man inte kunde drömma om dagen före med grymma monstervågor! Utan tvekan den snabbaste omslaget från megavågor till ett platt hav som jag kan minnas någonsin då det ofta kan rulla gammal sjö lång tid efter att  det slutat blåsa! Hur som helst så var det ett trögt laxfiske för alla trollingbåtar kunde vi konstatera via VHF radion, men vi lyckades ändå dra på ett fint och skönt dubbelhugg på spöt som jag har i proppellersprutet samt översta djupriggsspöt.

Tyvärr tappade vi båda laxarna, och den ena laxen såg vi när fisken hoppade flera ggr varvid krokarna lossnade. Så tyvärr bommade vi på laxtrollingen dagen efter, men det kunde som sagt ha blivit två riktigt fina laxar landade! Ofta på laxfiske så brukar det dessutom kunna bli ett varannandagsfiske, och då kan man ha ett riktigt bra fiske en dag medans nästa dag är ”tom” på lax! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens, höstens och kanske vinterns fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 – www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se”, om ni är nyfikna…

Comments

Kommentarer