Gammelgädda i regnet!

Nyligen körde vi gädda i Quintrexbåten, och bra gick det! Vi drog en drös gäddor varav en var stor som Nille snyggt krokade via en Seeker Shad, dessutom tappade även en stor!

20160616_143822 RPGNyligen körde vi ett gäddfiske i en vik där vi fått stora gäddor förr, och uppenbarligen fanns det fortfarande grov gädda kvar i viken då vi drog en riktigt fin gädda via en limmad och lagad Storm Seeker Shad jigg i abborrefärgen!

Vi hade inte mycket tid på oss då vi samtidigt var iväg på ett ärende, men det räckte tydligen ändå då fisken stod i ”heta grytan” och bet hårt där vi ofta hittar dom! Intressant var också att flera av gäddorna stod mycket grunt nära vassen (som dagens gammelgädda, se bild) trots att det kokade av betesfisk en bit bort på djupare vatten!

Vi fiskade med olika beten som Storm Seeker Shad, nya ”lilla” superfina RIP Curly Tail jiggen (som även gav fisk på premiärfisket) samt Split Tail vilket är en riktigt trevlig jigg! Då vattentempen var ganska hög så tog vi ”gammelgäddan” ganska hårt, och efter några mycket snabba bilder och dokumentation så simmade hon vidare mot nya möten vilket var en skön känsla att se! I höst hoppas vi på ett nytt möte med henne, och då väger hon förhoppningsvis 1 kg mer vilket är över den magiska gränsen!

Ett tips för er som sommarfiskar, är att det gäller att vara snabb (och förbereda allt före man tar upp den ur håven) då fisken tar stryk i det varma vattnet! På våren, hösten och vintern är gäddan inte alls lika känslig som på sommaren! Dock är inte minusgrader heller bra, men det tar vi en annan gång! Ett stort grattis till Nille som fiskade mycket bra, och valde rätt beten på rätt ställe! Nilles hemsida är värd att besöka, se länk: www.mcdz.net!

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens, höstens och kanske vinterns fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 – www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se”, om ni är nyfikna…

Comments

Kommentarer