Projekt Storabborre 2016: En annan del av Paradiset!

IMG_2644

Projekt Storabborre 2016

En annan del av Paradiset!

Det har blivit några halvpass till i den nya projektsjön Paradiset. Turer som präglats av regn, blåst och varierande lufttryck. Inga perfekta förhållanden för abborre, men fisket har ändå varit över förväntan de korta stunder det nappat. Långt över förväntan! 

Sökandet går vidare i Paradiset!
De senaste turerna i Paradiset har gett ett flertal fina borrar upp till 1460 gram på ett nyfunnet grund vi kallar för ”Eftermiddagsgrundet”.  Tanken är att låta detta lilla grund vila lite nu och istället leta nya liknande ställen så man får en större bredd i fisket. Sjön är stor så det finns fortfarande mycket yta att utforska. Ett enda bra abborrgrund – är inget abborrgrund alls! Gammalt abborrordspråk! Vid tidigare turer har jag i stort sett endast letat efter branter och stengrund. ”Eftermiddagsgrundet” består endast av hårt packad sand helt utan växtlighet och har levererat överlägset gentemot alla andra ställen. Vi får helt enkelt lägga om strategin, nu är det sterila sandbottnar som gäller.

Så här ser det ut på Panoptix när ett tiotal stora abborrar stökar runt under båten. Dessa vet jag är runt kilot och uppåt allihop.

Stor borre på varje ny plats!
Vid senaste turen plockade jag ut två positioner på sjökortet där man kunde ana liknande förhållanden som vid ” Eftermiddagsgrundet”. Första stället stämde exakt. Sand och ingen växtlighet. Det dröjde heller inte länge innan första abborren över kilot fick syna håven. 1250 gram. Sanslöst! Samma scenario här med många stora fiskar på ekolodet! I likhet med ”Eftermiddagsgrundet” fanns det heller inte någon betesfisk att se här. Inte en flugskit på lodet. Olyckligtvis visade sig stället hålla lite gädda. Ett par 3-4 kilos krokas snabbt av i ytan. Efter dom bataljerna är abborrarna borta. Resten av tiden gick sedan åt till att logga av hela grundet till nästa gångs fiske.

IMG_2640Plats två som jag ringat in på sjökortet var egentligen ett ställe som jag åkt över tidigare, men inte tänkt vidare på. Men om ”sandteorin” stämde borde det även där finnas stor fisk. Sanslöst nog stämmer allt igen! Botten består som jag trodde av knallhård sand och abborrarna är där. En fin fisk på 1100 gram tar inom några minuter. Två riktigt fina bitar kliver av halvägs upp. Jag får även en del mindre fiskar mellan 5-9 hekto. Vid den här platsen är det tvärtemot dom andra ställena väldigt mycket betesfisk. Man ser på Panoptixen hur dom jagas av abborrarna. Panik råder i småmörten när dom flyr åt alla håll. Tyvärr blåser det upp så att jag inte kan fiska vidare på stället. Jag offrar även här någon timme på att logga av området innan jag måste bryta för dagen. Att Paradiset är en sjö av rang när det gäller stor abborre är det ingen tvekan om längre. Dom verkar ju sanslöst nog finnas på varenda liten sandknöl man hittar. Kan knappt bärga mig innan jag får dumpa i Aluman igen och fortsätta letandet. Det är glädjande nog enorma ytor kvar att utforska med mängder av liknande ställen som redan hittats. Nästa pass ringar vi in några platser igen och satsar vidare. Snart är det även semester och då kan fisket börja på allvar!

IMG_2634

Tidigare inlägg Projekt Storabborre 2016
Himmelska höjder i Paradiset!
Hett fiske i Paradiset!
Myteri på båten, del 2
Myteri på båten, del 1
Stenbrottet levererar igen!
Full fart på Semlegrundet!
Matkoma i Den lilla abborrsjön!
Back to Paradise!

Premiär i Paradiset!
Projekt Storabborre lever vidare!

Tips på grymma spinnutrustningar från Shimano
En av favoriterna är en underskön spinnutrustning bestående av en Shimano Metanium 101 XG tillsammans med ett Shimano Zodias 166ML, 6,6 fot. En fantastisk kombo i absolut världsklass! No overruns, what so ever!

En annan utrustning jag fiskar mycket med är en kombo av en Shimano Sustein 2500-rulle tillsammans med ett Shimano Sustain 5-15 grams spö 6,10 fot långt. En både estetisk och superkänslig kombination i svart och silver.

För lite tyngre fiske med vikter från 15 gram använder jag ett Shimano Yasei White 7-28 gram 8 fot långt med en Shimano Stradic 2500 C14+.

En Creme De Lux-kombo som är riktigt roligt att drilla fisk på. Shimano Stella 1000FI tillsammans med ett Shimano Yasei White Perch. Fjäderlätt och hyperkänslig kombo i världsklass.

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide