Projekt Storabborre 2016: Himmelska höjder för Simon Kantonen i Paradiset!

IMG_2649

Projekt Storabborre 2016

Himmelska höjder för Simom Kantonen i Paradiset!

Arbetet med att lokalisera stor abborre i mina egna hemmavatten går framåt med strålande resultat. Senaste turerna i projektsjön ”Paradiset” har bjudit på några fina fiskar. Paradiset är sannolikt en sjö med mycket större potential än vad jag från början kunnat hoppas på. Riktigt kul när allt nerlagt arbete börjar ge avkastning. Vid en av turerna hade jag sällskap av Per-Arne ”Trailerkungen” Lundberg med sonen Lucas som i sin tur hade med sig sin bästa fiskepolare Simon Kantonen. Simon hade just i dagarna höjt sitt tidigare rätt blygsamma personliga rekord på abborre från ett par hekto till 720 gram. Visserligen en rätt ok borre men denna dag skulle rekordet få en ytterligare putsning. Och detta med råge!

Stora abborrar på ”Eftermiddagsgrundet”
Simon och Lucas fick ratta Per-Arnes båt under dagen medans jag och Per-Arne fiskade från min Alumacraft 165:a. Fisket var allt annat än bra under hela förmiddagen och en bra bit in på eftermiddagen. Blåsigt och kallt och dessutom sjunkande lufttryck är ingen bra kombination för abborrfest. Framåt fyratiden hade vi ett gemensamt fiske på en liten 5-meterstopp där vi låg ankrade då det plötsligt kommer in ett flertal stora fiskar på lodet. Det syns direkt att det är stora abborrar. Som mest tror jag vi har ett tiotal samtidigt under båten.

IMG_2625

Att det är abborrar går lätt att se eftersom dom kommer in och jagar i grupp. Av ekona att döma väger ingen av dom under kilot. Av tidigare efarenhet vet vi att detta faktiskt stämmer också. Det är verkligen helt galet spännande att se på Panoptixen hur de härjar runt. Frågan är bara vad de härjar runt efter? Det finns nämligen inte en enda betesfisk vare sig på eller runt toppen. Inte heller vid tidigare tillfällen som vi besökt grundet har det funnits någon bestesfisk. Helt soprent! Gädda finns det gott om i sjön, men inte på grundet. Här är det bara abborre. Stor abborre! Sen är det en väldigt konstig sak till som givetvis kan vara en ren tillfällighet. Dom är bara där mellan 15.00 och 16.00, sen är det tomt. Är dom där ändå så syns dom inte utan ligger väl i sin sedvanliga abborrkoma på botten. På dom tre pass där vi fiskat på platsen har uteslutande all fisk fångats mellan dom tidpunkterna. Botten består av hård packat sand utan växtlighet så man kan ju undra vad dom gör där. Kräftor finns det gott om i sjön, men fiske med kräftimitationer ger absolut noll hugg. Vi har döpt platsen till ”Eftermiddagsgrundet” med anledning av de sena matvarorna. Exakt 15.30 signalerade Simon fast fisk och man såg på spöt att det var en ordentlig fisk på gång.

Lucas agerade håvmästare och när abborren kom till ytan brast de båda ut i ett gemensamt primalvrål som troligen ekar i bygden ännu. Vilken abborre, vrålar dom samtidigt som fisken omsluts av håvnätet. Invägningen sker snabbt och smidigt och vikten fastställs till 1400 gram. En höjning av det personliga rekordet med nästan 100 procent. Glädjen är total! När jag och Per-Arne glider över för att fota passar Whilda på att byta besättning. Plötsligt är hon över i den andra båten för att beskåda när fisken returneras. Nyfiknare hund finns bara inte! Vid nästa besök i Paradiset blir det till att söka vidare i sjön efter liknande sandbottnar. Visserligen lockar det att satsa vidare på ” ”Eftermiddagsgrundet” eftersom det huserar stora abborrar där, men jag gillar att söka nya platser. Det är lite av charmen med att fiska i vatten man inte känner till. Nästa ställe man hittar kanske är ändå bättre?

IMG_2619

 

IMG_2624

 

Med vänlig hälsning Björn “Carlo” Karlsson

Länk till Normarks Produktkatalog 2016

Tidigare inlägg Projekt Storabborre 2016
Hett fiske i Paradiset!
Myteri på båten, del 2
Myteri på båten, del 1
Stenbrottet levererar igen!
Full fart på Semlegrundet!
Matkoma i Den lilla abborrsjön!
Back to Paradise!

Premiär i Paradiset!

Projekt Storabborre lever vidare!

Tips på grymma spinnutrustningar från Shimano
En av favoriterna är en underskön spinnutrustning bestående av en Shimano Metanium 101 XG tillsammans med ett Shimano Zodias 166ML, 6,6 fot. En fantastisk kombo i absolut världsklass! No overruns, what so ever!

En annan utrustning jag fiskar mycket med är en kombo av en Shimano Sustein 2500-rulle tillsammans med ett Shimano Sustain 5-15 grams spö 6,10 fot långt. En både estetisk och superkänslig kombination i svart och silver.

För lite tyngre fiske med vikter från 15 gram använder jag ett Shimano Yasei White 7-28 gram 8 fot långt med en Shimano Stradic 2500 C14+.

En Creme De Lux-kombo som är riktigt roligt att drilla fisk på. Shimano Stella 1000FI tillsammans med ett Shimano Yasei White Perch. Fjäderlätt och hyperkänslig kombo i världsklass.

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide