Backslag i Paradiset!

IMG_3238

Operation Storabborre 2016

Backslag i Paradiset!
Efter en hektisk sommar med mycket rödingfiske bestämde jag mig för att satsa lite efter abborre de tre sista skälvande dagarna av semestern. Tyvärr blev fisket inte riktigt som förväntat – och inte vädret heller. Snacka om skitväder! Temperaturen i sjön ”Paradiset” hade sjunkit till 15 grader från dryga 20 på en vecka. Som grädde på moset erbjöds även en saftig nordanvind och ösregn samtliga dagar. Rena vintermunderingen krävdes för att överleva. Vilken oerhörd lycka! Men har man bestämt sig för att fiska abborre så har man. Man får bita ihop helt enkelt! Vid vissa tillfällen är det bettskena som gäller!

Undrar om inte lite större abborrar är något av det mest svårlurade som finns när dom sätter den sidan till. Surare, envisare och tjockskalligare fisk finns bara inte! Efter tre dagar intensivt fiskande på både kända och okända ”spottar” där jag hela tiden såg stora fiskar på lodet blev summan av kardemumman endast en borre som översteg kilot med några ynka gram. Men med tanke på väderomslaget från högsommar till senhöst på ett par dagar kanske man ändå ska vara nöjd.

IMG_2038
Ett stim med mindre abborrar som grupperat sig under ett stim med löja.

IMG_3256

IMG_3144

Om man inte lyckas med fisket finns så mycket annan lärdom att ta till sig av misslyckade fiskepass. Nya ideer om fisket tänds, nya ställen upptäcks som kan ge bra fiske vid ett annat tillfälle. Att studera betesfiskens ständiga förflyttningar efter vind och vattentemperatur är givetvis en nyckel till framgång. Kan man hitta specifika trivselplatser för betesfisken är inte storabborren långt därifrån. De gamla platser jag haft där betesfisken stormtrivts under sommaren visade sig vara rätt dåliga efter det häftiga väderomslaget. Istället fick jag lokaliserat ett helt nytt ställe som det verkade som hela sjöns samlade bestånd av bestesfisk befann sig på. Ett strömsatt ställe som vi hädanefter kan kalla för ”Passagen”. Groteska mängder betesfisk på en liten begränsad yta kan bara betyda att predatorerna befinner sig i omedelbar närhet. Ett minus kan givetvis vara att det blir för lätt för dom att skaffa föda med mycket korta huggperioder som resultat..  Jag såg många stora fiskar här. Hit skall jag tillbaks och det fort! Det gäller att vara på plats när abborrens hungerkänslor börjar svalla! Synd bara att semestern är över. Permanent fiskesemester hade suttit fint!

Med vänlig hälsning Björn ”Carlo” Karlsson

Normarks Produktkatalog 2016

Tidigare inlägg Projekt Storabborre 2016
En annan del av Paradiset!
Himmelska höjder i Paradiset!
Hett fiske i Paradiset!
Myteri på båten, del 2
Myteri på båten, del 1
Stenbrottet levererar igen!
Full fart på Semlegrundet!
Matkoma i Den lilla abborrsjön!
Back to Paradise!
Premiär i Paradiset!
Projekt Storabborre lever vidare!

Tips på grymma spinnutrustningar från Shimano
En av favoriterna är en underskön spinnutrustning bestående av en Shimano Metanium 101 XG tillsammans med ett Shimano Zodias 166ML, 6,6 fot. En fantastisk kombo i absolut världsklass! No overruns, what so ever!

En annan utrustning jag fiskar mycket med är en kombo av en Shimano Sustein 2500-rulle tillsammans med ett Shimano Sustain 5-15 grams spö 6,10 fot långt. En både
estetisk och superkänslig kombination i svart och silver.

För lite tyngre fiske med vikter från 15 gram använder jag ett Shimano Yasei White 7-28 gram 8 fot långt med en Shimano Stradic 2500 C14+.

En Creme De Lux-kombo som är riktigt roligt att drilla fisk på. Shimano Stella 1000FI tillsammans med ett Shimano Yasei White Perch. Fjäderlätt och hyperkänslig kombo i världsklass

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide