Bra rödingfiske igen!

Nyligen tog jag en tur till Vättern för ett kul rödingfiske via vertikalspöna, och bra gick det! Jag och vännen Leif drog många sköna fiskar via Storms fina beten!

20160721_093956 20160721_154834”Nyligen” tog jag och vännen Leif en dagstur till Vättern för ett vertikalt fiske efter röding, och bra gick det! Vi började på ett ”flak” med ca 25 meter vatten under båten (dom andra fiskade ute på 30-35 meter vatten), och genast fick vi fisk på lite grundare vatten. Vi landade och tappade många fiskar, och totalt hade vi närmare 40 hugg under dagen varvid vi tappade många av dom fiskarna (även flera riktigt fina fiskar landade vi, se bild). Shimanospöna (Yasei och Speedmaster) fick verkligen jobba då vi pratar om starka fiskar! Vädret var kanonbra med svaga vindar vilket är drömmen under detta trevliga fisket känner jag!

Förmidagen var klart bäst, då fisken nappade sämre mitt på dagen upplevde vi. På sena eftermiddagen började dom att nappa bra igen, och en förklaring kan vara att solen står lägre på morgonen och på kvällen varvid det blir ett lite dovare ljus där nere samtidigt som fisken kan jaga lite lättare då!? Beten som gav fisk på sjön var faktiskt bla en Rapala wobbler (en Rapala Scatter Rap som jag blyade med 60 gr bly 2 meter från wobblern och spinnfiskade upp från 30 meters djup (fisken högg dock i mellanvattnet)! Ganska coolt att spinnfiska röding på dessa stora djup mitt ute på Vättern! Är det nån annan som testat detta, jag har inte själv hört talas om detta!? Andra beten som levererade var såklart Gomoku, Storms Hypno Grub 3″ och So Run Superu Shad 4″ vilka är fina jiggar i vattnet! Ett ekolod är såklart väldigt viktigt också vid detta fisket, och via min Humminbird Onix 8 kunde vi ganska snabbt lokalisera vart fisken stod.

För er som vill se hur vi fiskar röding så har vi planerat in ett direktsänt Livefiske med FishEco på onsdag den 10 augusti kl 18.30, men samtidigt finns det nu stor risk att vi tvingas ställa in fisket då vindarna är i skrivande stund på tok för hårda samtidigt som prognosen ser ganska dålig ut! Så var inställda på att vi tyvärr kan tvingas ställa in fisket då fisket är mycket vindkänsligt, men vi siktar såklart på ett annat datum senare i sommar/höst när förutsättningarna är dom rätta och kör hårt då!

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens, höstens och vinterns fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 – Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida med en himla massa sköna fiskebilder där! Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mitt fiske där…

Comments

Kommentarer