Ut och fiska abborre

Nu är det hög tid att ge sig ut och fiska abborre. Måsslag ger dig den bästa informationen vart abborren jagar och var inte rädd att fiska med popper eller andra ytbeten även om det är djupt. Det är rätt spännande att ha jakt precis vid båten och lägga ut en Skitterpop och ”ploppa” hem den för det brukar bli våldsamma hugg när stimmet slåss om den. Men variation i fisket är ofta bästa receptet för ett lyckat abborrefiske. Jag var själv uppe i Vätterns skärgård idag med Robban Fuhr och på morgon/fm var det måsslag på många ställen och abborrarna vi fick sprutade ur sig 5-8 cm långa löjor och man såg på lodet att det var stora stim med betesfisk där måsarna jagade. Vi fick ett trettiotal abborrar med topp på ca 7 hekto. Så har du semester kvar stick ut och fiska abborre redan imorgon

Skitfiske!

<’))))><

En nyhet inför 2017 Rapala Skitter V

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström