Öring lik en stekpanna! 

Besökte 2 älvar, en i söndags och en i måndags ,för delat spinn och flugfiske. Fantastiska nätter med lätt dimma och temperatur kring 0an. Lite bil och båttransport blandat med vandring längs älvstränderna. Riktade fisket efter stor fisk och det gav resultat! Stora flugor och Rapala i 13cm modell i mörka färger var metoden på nätterna. När solen gått upp helt och temperaturen stigit så fungerade helt klart ljusa och små beten bättre. Speciellt 7cm Countdown stack ut! Tyvärr försov sig min fiskekompis så kameran gick inte varm direkt. Körde c&r på samtliga fiskar och då vill jag helst få det att gå undan efter landning. 

Den finaste fisken är inte min tyngsta men min absolut fetaste öring i livet. 

Öringen högg i ett ganska stort sel ovan en rejäl fors när jag fiskade av en grundplatå med bakvatten. Nappet var som vanligt brutalt och fisken sätter fart nedströms i Djupfåran. Bromsen är hård och linans friktion mot ringarna överröstar nästan knarren i rullen. Det bara viner ut lina och jag tror inte att det är sant när jag ser en enormt bred guldbrun rygg vända i ytan! En gris igen! Jag följer efter längs den steniga stranden och hoppas att fisken väljer att vända ovan forsen, vilket dem oftast gör. Detta blir tack och lov ingen undantag utan öringen vänder och tjurar mot botten. Jag bänder in fisken ett antal ggr innan den börjar att ge sig. Håven är kvar i båten, så det blir att ta stjärtspolen. Jag vecklar ut fish hammocken på stenarna. Första försöket misslyckas då öringen är Groteskt fet! Finns inget att hålla i så landningen blir en knuff upp på det knutlösa tyget. Denna hammock tycker jag är guld värd! Speciellt om du är ensam ute och vill vara noga med vägning och mätning. Fisken ligger säkert och skonsamt utan att lämna vattnet om man så vill. Vågen stannar på 5200gram fördelat på ynka 67cm! Omkretsen är 45,5cm! Jag kontrollväger och ser att det det stämmer! Snabbt foto och sedan får den simma vidare för höstens lek. Denna fisk kommer jag att minnas! Lägg märke till fiskarnas olika utseende i de olika älvarna. Ofta finns det också både silvriga och bruna i samma älv beroende på var de simmar i systemet. 
Det är bara att nöta på för fisk finns det!
Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson