Vackra öringar i soluppgången!

Klockan väcker mig 03:20. Allt är princip i startsnöre så det är bara att slänga på vadarbyxor,jacka och hoppa i den kalla bilen. Knappa 5mil hemifrån följer bara 1km vandring ner till älven där jag och En kompis tänkt fiska denna morgon. 
Jag vadar försiktigt ut ett par meter och börjar fiska av en stor och lång pool. Jag hinner bara göra 2 kast innan spöt är nära att ryckas ur mina händer. Mothugget uteblir och fisken rusar nedströms. Plötsligt blir linan helt slak och jag vevar in minst 10-12m. Ser linan gå förbi där jag står och förstår att fisken verkligen är kvar, får tillslut kontakt och där blir den stående. Jag pressar min Tafs av 0,25 Sufix fluorocarbon till max innan fisken flyttar sig i en rusning nedströms bland stora stenar. Nervositeten blir inte bättre när öringen vänder i ytan å tyngden talar för att 5kg inte stoppar. Varför har jag på 0,25 just nu när jag alltid knyter 0,30 i spetsen vid detta fiske! 

Fighten pågår nånstans 20min till innan det är dags för landning…jag frågar om kompisen verkligen får in fisken i Medium håven….varpå han sänker håven djupt och får in öringen med stjärten före. I detta ögonblick hade jag ganska ont i kroppen. Tomas som han heter är för säker ! Yes!
 5,45kg fördelat på 74cm. Personbästa på flugspö för min del och årets mål är nått med råge. Resten av morgonen myser jag mest och håvar en hel del fisk åt Tomas. 
Fisket i De stora älvarna är hett just nu så ut och prova lyckan!

Mvh Ingemar 

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson