Sammanfattning Vaeröy resan.

Nu har jag varit hemma några dagar efter förra veckans havsfiskeresa till Vearöy. I år var vi tre båtar från Sverige och två båtar från Norge med på resan. Vädermässigt hade vi riktigt flyt, solsken med lugna vindar. Sejfisket var det världsklass på med toppfiskar på runt 18 kg. En bra metod till sejfisket är att tokveva jiggen från botten till ytan oftast klipper fiskarna på i mellanvattnet med full kraft . Knarrande rullar utlovas då sejarna är riktigt stridbara. Storms nya Cyrly Tail serie är riktigt gångbara på sejarna, fartåliga och lättfiskade. Christer Lindgren med fin sej på bild.

Torskfisket var också riktigt bra med många fiskar mellan 10-20 kg. 

Men det hugget man väntar mest på är att få känna knyckarna när en hälleflundra har tagit betet. Båtkompisen Roger Larsson från Örebro drillade fint upp resans största drottning 197cm ca 102 kg enligt tabell.

Vi fick även flera mindre flundror, häftiga fiskar som är stridbara fajters.

Fiskehälsningar Henrik


Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren