Stor Hälleflundra!

Igår var planen att försöka fånga en hälleflundra. Vi fiskade på ett grundområde lite norr om Vaeröy. Runt ett grund där toppen är 14 meter hade betesfisken samlat sig. På djupkanten ner  från grundet var det fulljakt, stora torskar kalasade på betesfisk. Torskfisket var riktigt bra varje gång  vi gjorde om driften på djupkanten fick vi stora torskar.

På eftermiddagen sa båtkompisen  Roger Larsson jag har fastnat i botten, det gick några sekunder sen började botten att röra sig. En hård kamp började jag fick försöka köra båten så att inte fisken kom upp på grundområdet med risk att linan skärs av mot dom vassa stenarna. Roger kämpade, efter ca 30 min säkrade vid flundran vid båtsidan.

 Grattis Roger till nytt pb 197 cm vikt enlig tabell 102.1 kg. Efter fotografering simmade flundran snabbt iväg, mäktigt att se. Fiskehälsningar Henrik.

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren