Hjälp, var tog flötet vägen ?

Är du också en av många som startat sitt intresse för att fiska genom att stirra på ett helt fel blyat rödvitt flöte med alldeles för tjock lina samt en krok gjord för havsfiske ? Om så är fallet skall ni läsa detta !

Att meta kan vara väldigt enkelt men samtidigt otroligt svårt, jag har deltagit på sju VM i mete så tro mig.

image

 Nyligen avgjordes Orsa Match Open i mitt hemmavatten Lillån i centrala Orsa. Jag blev placerad som kapten för juniorerna då min son Oscar samt min dotter Amanda absolut ville fiska.

Vädret var bedrövligt med skinande sol och vindstilla, låter konstigt men jag vet att fisket blir väldigt svårt under dessa omständigheter. Amanda lyckades dock vinna juniorsektionen på endast 1140 gr under fyra timmar! När vi bytte till 0.10 mm tafs med krok i storlek 18 agnad med en röd maggott så nappade två mindre braxen.

image

 Andra dagen var mer lyckosam då vi fångade åtta fina braxar och vägde in 8,7kg, vilket gav en totalseger i juniorklassen samt högsta vikt totalt!

image

Vi mäskade med Dynamite Silver X Canal som är en väldigt bra blandning när fisket är svårt. Redskapen var ett sju meter långt spö med toppknuten 0,14 lina och flötet bar endast ett gram, som bete användes mask samt maggott.

Tips! Använd ett långsmalt flöte och blya ner det så endast antennen syns för att göra tacklet så känsligt som möjligt, loda djupet noga innan du kastar i lockmedel (mäsk). Om det är stora stenar eller ”brant” lutande botten är det stor risk att din mäskning inte gör någon nytta !

Ut och meta så hörs vi !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide