Cranka abborren!

20160916_namnlost_0006

Just nu har den större abborren börjat stimma och terroriserar stimmen med löja. De senaste dagarna har de varit både djupt och grunt (3-9m) När fisken är riktigt på G och går i stimm, stiger de gärna flera meter för att attackera betet. Den här vackra abborren stod på en grundkant djupet var 4.7m och jag vevade bete på ca 2.5-3m. Den här och ett ca 20tal till (38-45cm) tog under en intensiv huggperiod vid perfekta förhållanden. Betet som fungerade bäst var Arashi Rattling Flat-Bluegill samt So-Run jokershad 4´LC

När jag fiskar de flesta crankbaits från storm eller rapala så vevar jag ner dem direkt efter nedslag, därefter vevar jag i relativt långsamt temp för att göra ett kort stopp och accelerera bete med hjälp av spöt. Många hugg kommer då och spöt som redan är laddat krokar fisken mycket bra

Ut och fiska!

 

Comments

Kommentarer

Om Mathias Holgersson