Kanadarödingen Gillar GOMOKU!

Vad gör man efter 11h Trolling med 2 ”slipsar” som resultat. Jo, man ankrar vid en grundplatå och sätter halva asken Gomoku i botten. Knyter upp mig i tafsstorlek och tafslängd till 0,40 fluorocarbon samt fiskar något högre och snabbare över botten. Efter att ha nuddat botten vevar jag hem 25grams Gomokun så sakta jag vågar, hugget kommer distinkt och det blir tvärnit. Efter Lite bök mot botten blandat med små korta rusningar så landar vi första Kanadarödingen av storlek! 

Något mer händer inte den dagen tyvärr. Nästa morgon följs av trögt fiske. Vi kastar in handduken på eftermiddagen och knyter fast oss i fendern vi lämnat i ändan av ankarlinan. Ja för inte fick vi upp ankaret heller. Tur var väl det då vi i skymningen krokar en riktig gris på precis samma ställe som dagen innan! Nu känns knyckarna tunga! Typiskt kanadaröding att gå djupt och tjura. Fighten är över inom 15minuter och vi hinner ta ett par snabba bilder i mörkret innan en väldigt fin KanadaRödingshona på 6500gram fick simma tillbaka. Fantastiskt! 


Så här knyter jag Gomokun med 0,40 fluorocarbon. Som ni ser så rör sig betet fritt i öglan. Ska bli riktigt spännande att testa 25grams modellen på vanlig fjällröding nästa sommar. Av erfarenhet så kommer dagar där man inte nåt ut till fisken. Denna projektil tillsammans med mitt speedmaster 7-28gram raderar det bekymret helt säkert! Det gäller dock att ha ordentligt med lina på rullen. 

Simma lugnt och glöm inte flytvästen som jag gjorde! 

Mvh Ingemar Olsson 

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson