Harren är riktigt på G

Det är nu storharren är på G på allvar! Blandade fiskliknande wobblers, Jointed modell i insjöarna och 7-11 cm Rapala original flyt i strömmarna är mkt bra vapen. Många ståndplatser där stora öringar vanligtvis parkerar börjar nu vara lediga för harren medan öringen simmar till sina lekområden. Höstharrarnas längd räntar på bra! 

Stora beten för stor harr, inget tjafs. Säkert 8/10 sitter i bakre kroken så se till att den är supervass!
Beastmaster eller speedmaster som spinnspö i 9fots längd och man presenterar långa precisa kast. Variera hastigheten och lägg in vevstopp i hemtagningen. Kom ihåg att veva ända in till land eller båtkanten och håll utkik efter följande fisk. Jag vet inte hur många 50cm+ jag tagit genom att stå hukad ett par meter från strandkanten och huggen kommit en spölängd från land. 

Vanlig Bonntrolling kan vara väldigt effektivt, som synes! Lite blandade turer med fina fiskar nedan. 

Prova höstfisket du också

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson