Oväntat abborrfiske i Stenbrottet!

Projekt Storabborre 2016

Oväntat abborrfiske i Stenbrottet!

Om jag inte varit gråhårig från början hade det legat jäkligt nära till hands att bli det under sökandet i mina tre projektsjöar efter stor abborre. Man kan ju bli tokig på hur dom ändrar sitt beteende. Till exempel vid senaste turen till projektsjön ”Stenbrottet” där jag hittat ett bra ställe som jag kallar för ”Semlegrundet”. Ett stengrund på fyra meters djup med inslag av stora stenbumlingar utspritt över kanske 50 kvm. Stället har producerat kilosfisk under vår och sommar i stort sett vid varje tillfälle. Det har alltid varit mycket fisk att se på lodet, men den här gången fanns inte ett liv! Helt soprent! Efter fem timmars nötande ger jag upp och åker mot land över en djuphåla med mjukbotten på djup runt 6-7 meter. En riktig sumphåla där jag aldrig sett någon fisk tidigare. Nu kryllar det plötsligt av stora bågar! Det visar sig snart att det faktiskt är abborre som samlats i hålan. Jag märkte på beteendet att dom inte var där för att jaga för dom simmade lugnt omkring och det fanns heller ingen betesfisk på lodet. Märkligt! det kanske är så att dom framåt hösten föredrar lite mjukare botten? Är det här ett vanligt beteende på hösten öppnar det nya möjligheter för ett riktigt kanonfiske om man träffar rätt håla så att säga. I Stenbrottet finns bara denna surhåla så har sjöns samlade bestånd av större abborre samlats där inför vintern bör det bli rena straffsparken nästa gång. Men det kanske är bäst att inte säga för mycket. Man vet aldrig vad dom där randiga huliganerna har för överraskningar på gång.

Oturligt nog har jag inte så mycket tid på mig, men hinner ändå ta ett tiotal fina borrar. En spräcker kilosstrecket och någon är strax under. Dom flesta är på 5-7 hekto och dom glufsar i sig mina dropshottacklade Spike Tail med stort behag. Får även ett par fina bitar på Supuru Golden Shiner innan jag måste bryta för dagen. Sjön har kristallklart vatten och den abborren som följde en av de krokade abbborrarna till ytan var magisk att få se när den sakta och majestätiskt simmade ner i det klara vattnet igen. Det var en följare av rang kan jag lova! Den såg så grymt stor ut så undrar om det inte var den krokade fisken som lockade. Frågan är ju bara om en riktigt storabborre kan vräka i sig en halvkilosfisk? Undrar vad den skall väga då?

img_3661img_3675img_3662

img_3629

Med vänlig hälsning Björn ”Carlo” Karlsson

Länk till Normarks Produktkatalog 2016

Tidigare inlägg Projekt Storabborre 2016
Oväntat abborrfiske i Stenbrottet!
Ytjakt i Paradiset!
I Grevens tid i Paradiset?
Tre härdande blankpass i rad!
Tung abborre från Paradiset!
Revanch i Paradiset!
Backslag i Paradiset!
Återbesök i Stenbrottet!
En annan del av Paradiset!
Himmelska höjder i Paradiset!
Hett fiske i Paradiset!
Myteri på båten, del 2
Myteri på båten, del 1
Stenbrottet levererar igen!
Full fart på Semlegrundet!
Matkoma i Den lilla abborrsjön!
Back to Paradise!

Premiär i Paradiset!
Projekt storabborre lever vidare!

Tips på grymma spinnutrustningar från Shimano
En av favoriterna är en underskön spinnutrustning bestående av en Shimano Metanium 101 XG tillsammans med ett Shimano Zodias 166ML, 6,6 fot. En fantastisk kombo i absolut världsklass! No overruns, what so ever!

En annan utrustning jag fiskar mycket med är en kombo av en Shimano Sustein 2500-rulle tillsammans med ett Shimano Sustain 5-15 grams spö 6,10 fot långt. En både
estetisk och superkänslig kombination i svart och silver.

För lite tyngre fiske med vikter från 15 gram använder jag ett Shimano Yasei White 7-28 gram 8 fot långt med en Shimano Stradic 2500 C14+.
En Creme De Lux-kombo som är riktigt roligt att drilla fisk på. Shimano Stella 1000FI tillsammans med ett Shimano Yasei White Perch. Fjäderlätt och hyperkänslig kombo i världsklass

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide