”Upsiza” för stor abborre

Ofta pratar man om att ”downsiza” för att få igång trög fisk som man kanske ser men vägrar hugga, men varför inte göra tvärtom. Det gjorde vi sist när jag var ute och fiskade med min kompis Jonas Classon. Det var mycket abborrejakt runt om kring oss men vi hittade inte nått bete som fungerade. Då hittade Jonas ett gammalt spinnerbait längst ner i lådan som jag fått på test för ett par år sedan men kom aldrig ut på svenska marknaden. Jag fäste en 5′ Storm So-Run Superu Shad på kroken och kombon såg giftig ut (kanske till bass på andra sidan Atlanten) men kanske skulle vara för stor till svensk abborre. Men jag hade jäkligt  fel för på första kastet som  Jonas slängde ut så small det på en 45 cm borre som vägde 1,31 kg Sen tog det inte många kast igen innan det högg en 41 cm borre. Jag fortsatte att vända ut och in på betesboxarna för att hitta nått liknande men tyvärr så hade jag bara ett spinnerbait med mig så jag fick bara en abborre medans Jonas fortsatte att dra fina borrar.

Så är det trögt testa även att sätta på nått stort och bullrigt det kan rädda en dag. 

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström