Livefiske med Gomoku och Soft Vibe

Nyligen hade vi ett livefiske på röding med FishEco, och tufft var det med mycket hårda vindar! Vi fick dock några rödingar och en sik före sändningen, samt en abborre…

received_10154428074553965received_10154428074533965received_10154428074578965Nyligen körde vi ett livefiske i sammarbete med Normark Scandinavia AB på röding (som kan vara en riktig utmaning när fisken inte vill nappa), och dessutom hade vi fruktansvärt dåligt väder på kvällen när vi livefiskade vilket såklart gjorde saken ännu svårare! Erfarna rödingfiskare hade nog inte gett oss stora chanser till succé, vilket det heller inte blev! Nästan vilket fiske som helst hade varit lättare gissar jag på!? Hur som helst så drog vi i gång med vårat fiske redan på morgonen, och efter bara ca 30 sekunders fiske (!) så krokade jag på dagens första fisk som vi även landade. Kort efter det så drog jag en sik den här gången från djupet, så nu kändes allt riktigt bra och hett. Ytterligare 10 minuter senare så nappade nästa fisk, en fin röding till blev det (se bild). Men efter detta så hände det absolut ingenting under massor av timmar (rödingen är en typisk On-Off-fisk vill jag påstå) samtidigt som molnen drog in med regn och vinden ökade. Förutsättningarna var nu hopplöst svåra, men under livefisket så lyckades jag dock kroka på en röding som tyvärr klev av på en gång – riktigt surt då det var ett bra hugg och tyngd i fisken! Jan O kämpade tappert som vanligt (han är jäkligt duktig), men även han hade det tufft i vinden. Dock avslutade Jan med en liten tröstabborre… om man nu kan säga att det är en tröst en sådan här dag!?

Hur som helst så fiskade vi med Storm Gomoku Super 35 gram vilken helt klart varit glödhet hela sommaren på Vättern, och så kändes den även den här livefiskedagen för oss (het)! Gomoku Super 35 gram har verkligen dominerat rödingfisket i sjön för duktiga killar som Carlo etc! En uppstickare som jag ville provfiska själv var Storm Soft Vibe, vilken jag även fick den ena rödingen och siken på den här dagen! Det har nog inte tagits röding (vad jag vet) på Soft Vibe tidigare, så den kan nog bli mycket intressant i framtiden åtminstone för min egen del!

Jag har själv inte sett livefisket från Vättern (eller annat publicerat filmmaterial heller för den delen med mig), men här har ni en länk i varje fall: https://www.youtube.com/watch?v=4Y5eBY8QiYk

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och kanske vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 – www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa…

Comments

Kommentarer