”Vart” i sjön kan avgöra!

abborre-skillnader

De senaste passen har gått till att försöka förstå lite mer om de sjöar jag normalt fiskar. Under åren som gått har jag märkt stora skillnader i vikter på abborrarna gällande vart i sjön och även djupet de fångas på. På bilden (dålig skärpa) ser ni två abborrar som är fångad 300m ifrån varandra. Den smalare är fångad på ett flack med djupet 3.5-4.7m. Här är det galet mycket sjuktimmer! På platsen fick jag 15-20 abborrar i samma kondition. Alla har väldigt röda fenor och buken är spräcklig av röda prickar. Allt tyder på en stor diet av kräftdjur. Den abborren som är i betydligt bättre kondition är fångad på en helt strukturlös brant som går mellan 6-9m, utanför flaket 13m och helt platt. I stimmet fångade jag ca20-25 fiskar i identiskt kondition och längden varierade mellan 35-40cm. En 39cm abborre vägde 960-1050gr och en topp på 39-40cm 1100gr. I flera av abborrarna ser jag stora mörtar som sticker ur magmunnen :) (som lätt avgör valet av jigg) Fenorna är betydligt blekare och saknar helt de röda fläckarna på magen. Färgen på sidorna är inte heller fullt så klara. I andra sjöar upplever jag direkta motsatsen till detta, men det har jag en del teorier om. Men mer om detta i ett senare tillfälle.

 

Vad har ni för teorier?

Abborrarna i sjuktimret lurade jag med en gammal Storm mask riggade på en VMC Rugby head, När jag fiskar med offset använder jag ett lite snabbare spö för att öka antalet krokade fiskar. Ex-fast action är att föredra! Och ”mört” abborrarna var helt galna i Superushad 4″ Silver shiner med 14gr BIG eye

Superu Shad-Rugby head

Comments

Kommentarer

Om Mathias Holgersson