Fina höstabborrar

Mina jiggfavoriter till stor höst abborre. Jag fiskar sedan ett år tillbaka i en mindre sjö som jag loggat ett sjökort med hjälp av Quickdraw och det har hjälpt mig och mitt fiske oerhört mycket. Nu vet jag vart jag ska ankra för att kunna fiska effektivt och på så sätt få fina abborrar. Under året har jag oxå identifierat vilken typ av beten som fungerar bäst och nu under de senaste veckorna är det uteslutet stora 10-14 cm ”Shad”jiggar, Storm So-Run Makan Minnow, Superu Shad och Joker Shad (Nyhet 2017) Det är jiggar med paddel som fiskas sakta över botten och ibland med lite längre spinnstopp. Hugget kommer ofta när jiggen landar på botten och jag håller stenkoll på linan för det är ofta att man inte känner hugget ofta ser jag en lätt rörelse på slaklinan då sätter jag ett mothugg. Färger som jag själv gillar är rätt mörka men rosa brukar vara grym när det är mulet och regn. De två senaste turerna har de två största abborrar legat på 1.430 (46,5cm) och 1,30 kg (48cm) fantastiska kämpaglada abborrar. 

Nu ska jag packa och dra iväg på fiske. Skitfiske på er

46.5 cm 1.43 kg
48cm 1.30 kg
Storm So-Run Superu Shad, Makan Minnow, Joker shad Minnow

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström