ÖringBonanza på årets sista båtfiske

Årets sista pass i båten åtminstone i sötvatten bjöd på ett av årets bästa fisken där kollegan fick landa en Insjööring som räckte till en guldnål. 

Vi hade drömfiske precis hela dagen där Shadowrap och  F11 i naturliga kulörer regerade denna gång. Även likt förra passet så gav naturligt agn samt ett par skarpa nyanser av olika 9-13cm beten En del öringar. 

Vi avslutade fisket med att fiska av en djupbrant där djupriggsspöt inte hann sprätta upp innan linan ylade genom ringarna ut ca 70m bakom båten. Öringen gör ett jättehopp och jag ger kollegan spöt då jag förstår att hans pb kan vara över om denna hamnar i håven. Fantastisk fight där Andreas gör allt rätt och som slutar lyckligt för oss och fisken. Kollegan kan stoltsera med en superfet öring på 6100gram och nytt PB för hans del.  Efter fotografering simmar fisken iväg omgående.

En produkt jag gärna vill lyfta fram lite extra som jag använt hårt senaste tiden är ”VMC spark point 7545” 3krok. Supervass, krokar bra och är väldigt stark. Testa du också, passar perfekt till wobbler och olika tackel. 

Mvh Ingemar Olsson

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson