Unga Björn drog gös-p.b via Rapala!

Nyligen hade jag unga men duktiga Björn på gösfiske, och bra gick det trots mycket lågt lufttryck då det blev ett nya personbästa! Vi fick gösarna via trolling i skymningen..

20160828_194844-rpgNyligen hade jag unga Björn och även svärfar ombord på ett gösfiske, och trots dåligt väder så nappade det fin fisk ändå! Vi började dock med ett pelagiskt prickskytte, och hade även hugg av flera stora ekon (större gös), men mothuggen satt tyvärr inte när det väl gällde! Några av ekona var utan tvekan riktigt stora gösar, varav ett av ekona var ett av dom största ekona som jag någonsin sett i sjön! Den stora gösen var mycket tjurig, men efter en bra stund då vi tappat bort den flera gånger så högg fisken tillslut På Storm Ultra Eel jiggen (trots lågtrycket), men mothugget satt inte som det skulle tyvärr trots att vi kände fisken, vilket ibland händer alla! Utan Humminbirds fina Onix 8 tum plotter så hade vi aldrig hittat tillbaka till den fisken då Side Image funktionen är mycket bättre på ONIX än på min förra enhet som också varit bra (Humminbird 1198)! Vi fick ge upp prickskyttet trots många kontakter då det började skymma, men bättre gick det när vi började trolla gösen istället! Vi fick flera gösar, men inte av samma kaliber som dom gösarna som vi hittade via Side Image då vi sökte dom pelagiskt via jiggar! Björn var dock nöjd (och då är jag också nöjd), då han drog en ny art och höjde personbästa flera gånger under kvällen! Beten som gav fisk var Rapala X-Rap Jointed Shad som är ett suveränt spinnbete, men även ett suveränt trollingbete! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och kanske vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 – www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa…

Comments

Kommentarer