Tvåa på EM i kajakfiske!

Nyligen deltog jag i Europamästerskapen i kajakfiske som Hobie Europe arrangerade, och bra gick det! Jag kom 2:a vilket är kanonbra, och en fin placering att vara stolt över! :-) 

1620160909_120134-888Nyligen deltog jag i Europamästerskapet i kajakfiske (vi var 59 anmälda deltagare från Europa), och bra gick det! Dag ett vann jag med god marginal (man mäter fisken), och jag hade en skön ledning med 202 cm samtidigt som tvåan från Österike hade fina 189 cm. Gädda, gös och abborre räknades in under tävlingen, och utan tvekan var gäddan den tjurigaste fisken då jag fiskade fullt på gösen båda dagarna. Dag två körde vi hårt i den stundtalls tuffa vinden (kajakerna är mycket sjösäkra), och bra fiskade jag även dag två! Jag fiskade faktiskt bättre dag två men vid prisutdelningen visade det sig att en Fransman hade haft ett riktigt bra flyt och gick faktiskt om mig på sista kastet (!) då han drog sin enda gös under tävlingen. Frankrike vann med 461 cm, och själv var jag nöjd med 426 cm fisk (skillnaden var tex en abborre på 35 cm)! För att förklara hur bra både vinnaren Florian och jag fiskade så hade dom allra flesta deltagarna under en meter fisk totalt på två dagar (flera bommade)! Som ett annat exempel så hade superproffset Daniel Van Der Post från Holland en enda godkänd fisk under hela tävlingen vilket var en abborre på runt 30-35 cm!

Fisket var svårt, riktigt svårt vill jag påstå men nu är jag mycket glad för min andra placering! Lite snopet var det dock då många gratulerade mig till segern ”Mike, you did it” etc, men fiske är fiske och Florian vann rättvist då han drog vinnarfisken på sitt allra sista kast – det är bara att gratulera Frankrike och Florian som vann! Jag vill samtidigt passa på att tacka Pia på Seafari AB och Gero med fler från Hobie Europe, samt den lokala fiskeklubben som arrangerade kajakfisketävlingen på ett mycket proffsigt sätt! För er som undrar så fiskade jag från Hobie Pro Angler 12 fiskekajaken, vilket är en jättebra fiskekajak i mina ögon (den allra bästa och speciellt med en Mirage Drive 180 vill jag nog påstå) trots att tex suveräna Hobie Outback är en snabbare fiskekajak! Jag fiskade gösen, abborren och gäddan med flera olika jiggmodeller från Storm, men jag fiskade även med Rapala X-Rap Jointed Shad som alltid levererar!

Tidigare i våras vann jag det svenska kvalet ganska stort, och redan då fick jag en biljett till VM i USA, och dagens tävling gav mig nu min faktiskt andra biljett till VM i USA vilket är kul och ganska (om jag får säga det själv) lite imponerande! För er som är sugna på kajakfiske framöver, så rekommenderar jag att kolla in både Hobie Pro Angler 12 & 14, samt Hobie Outback kajakerna – riktigt fina grejer måste jag säga! En sista sak, en bidragande orsak till mitt mycket bra fiske är att jag använder Humminbird ONIX 8 plottern även i fiskekajaken, vilken ger en grymt bra bild av vad som finns under ytan (man hittar rätt fisk snabbare), och dessutom så utnyttjade jag Side Image funktionen mycket då jag sökte efter branterna (samt pelagisk fisk), vilket jag sparade mycket tid med! Tack också till fotograferna då jag lånat vissa bilder. Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och kanske vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som vill läsa mer så finns det en länk här: http://www.seafari.se/hobie-kajak/em-i-kajakfiske-10-11-sept-i-mjorn/ samt Hobie Europe: http://www.hobiefishingeuros.com/

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa…

Comments

Kommentarer