119cm gädda på testfiske av NYA RIP….

Gädda 119cm

Innan kylan tog sitt grepp i Dalarna hann jag ut på några turer.
Extra roligt denna gång var att några nya beten som kommer under 2017 hade landat i postlådan. Dagen innan låg temperaturen på -7 grader och jag var rädd att isen skulle lägga sig på sjön men väl på morgonen låg tempen på -1 och skulle gå upp till +3 grader under dagen. Väl på plats (utan is) står bytesfisken (brax, mört, löja, sarv) exakt där de skulle. Solen hade redan gått upp och molntäcket börja spricka på sina håll. Dessa mornar i nov brukar gäddan kunna vara relativt aktiv och stå i eller alldeles utanför bytesfisken för att senare under dagen ställa sig en bit ifrån och gå in igen när mörkret faller. Efter många år som gäddfiskare hittar man favoritbeten osv. man letar beten som kompletterar det man redan har i planolådan för att vara så förberedd som möjligt. Givet är då att man börjar med det man ”tror på” just för dagen. Får en del okey fiskar i förvånande kondition på RIP Curly i braxfärgen. Just ja…jag hade den NYA RIP…. med, riggade den på en RIP Skruv tillsammans med 9gr zinkvikt och började entusiastiskt kasta den runt stimmen. Storleken känns perfekt för vad just den större gäddan äter här och gången är magisk. Redan efter 30 min fick jag slasklina och i mothugget var det stumt i 9oz compre spöt.

Efter en ganska odramatisk fight håvar jag mitt hittills årsbästa, en sjukt vacker fisk som har det mesta en gädda ska ha. Genom sökaren på kameran såg det ut som 118cm men efter granskning är den nästan och nuddar på Fisheco supersize 120cm i bra kondition och en rygg som jag aldrig sett från vattnet jag fiskade.

Se gärna videon och ursäktar språket och bildkvaliten på självutlösaren bilden måste träna lite mer;)

 

Comments

Kommentarer

Om Mathias Holgersson