Fin gäddmadam/P.B på 114 cm!

Nyligen hade jag ett gäddfiske inbokat, och bra gick det! Kunden önskade hellre en stor gädda än ”mängdfiske” (gärna även ett p.b), och så blev det också! RIP Curly Tail är het!

20161009_09130620161009_090923

Nyligen hade jag två bröder i Silver Eaglebåten på ett kul gäddfiske, och bra gick det på guidningen! Enl samtal kvällen före så ”bommar dom hellre än att vi kör ett snipfiske i vassen” som det ofta blir när man är ute! Den här dagen körde vi långsamt spinnfiske på djupet, och redan på morgonen så drog vi på gammelgäddan på första fiskeplatsen där jag vet av erfarenhet att det går grov fisk då och då, men dock inte mycket fisk alls generellt (bortsett från all betesfisk som dock saknades helt den här fiskedagen med undantag för några småstim). Kunden körde egna beten i början, men då jag föreslog en långsamfiskad Storm RIP Curly Tail så högg storgäddan faktiskt stenhårt på första kastet (se bild)! Typiskt nog så kom det en annan motorbåt farande med en massa spön alldeles intill oss medans vi drillade, men vi lyckades ”mörka” fisken för dem och väl i håven kunde vi konstatera ett nytt jättefint personbästa för kunden! Betet var nämnda Storm Rip Curly Tail vilket snabbt (omgående) har blivit en storfavorit för min egen del! Betet har en vaggande fin gång, och stjärten simmar riktigt fint i vattnet! Min första gädda var förövrigt lika stor som dagens gammelgädda på just RIP Curly Tail jiggen, så jag har bara bra erfarenheter av jiggen då även vårfisket gav fina madammer med jiggen för min del! I hård motvind kan den dock bli svårkastad, men det blir alla större jiggar med en curltail vill jag påstå! Vi jagade som sagt stort under dagen men det blev inga fler stora gäddmadammer den här trevliga fiskedagen, ca 10 gäddor totalt vill jag minnas att det blev!? Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och kanske vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa…

Comments

Kommentarer