GäddPB på Rapala Subwalk med tail

Rapala Subwalk med Tail
Rapala Subwalk med Tail, 112 cm gädda

Under hösten har jag och mina kunder verkligen fått kämpa för at få de större gäddorna.
Förutsättningarna har varit de rätta, väder och vind men ”något” har inte varit rätt.

Den massiva kylan som drog in under några veckor med konstant nordlig vind och ett drop i vattentemperaturen från  16.9° till 9-10° tog ett fåtal dygn här i Dalarna.  De gjorde många sjöar otroligt svåra och bytesfisken var orolig och flyttade sig mycket. Vi bytte då från de grundare jordbrukssjöarna och körde större klarvattens sjöar där temperaturen i mellanvattnet fortfarande var relativt stabilt. Det skulle visa sig vara melodin! Under ett par turer lyckades vi lura upp ett antal ”meterfiskar” med god kondition samt några nya PBn.

Rapala Subwalk med paddel eller en RIP tail var det som fångade störst och mest.

Rapala Subwalk

Subwalk med tail
Subwalk med tail

Comments

Kommentarer

Om Mathias Holgersson