Gäddorna går mayhem i plusgraderna!!

Vinter gädda på Rapala Subwalk
Vinter gädda på Rapala Subwalk

Innan isen lägger sig eller rent av lagt sig för att åter gå upp, brukar gäddorna gå mayhem både på grunt och djupt vatten.
Men som alltid så kan ju vissa dagar vara så sjukt svåra, oftast när tempen under natten varit något kallare än tidigare. Dagen innan vårt pass var en sådan natt då var det svårt om inte väldigt svårt enligt rapport.
Så det bådade gott för oss när natten varit något mildare och under dagen skulle det bli ett antal plusgrader. Idag gästade jag Patriks Tracker Laker. Jag började med en RIP Tail direkt på morgonen och redan på första kastet högg första fisken men endast längst ut på svansen och då är helt omöjliga att kroka, tror jag missade 8hugg. Då Patrik och Linder upplevde samma sak men körde med lite mer kompakta beten. När de är på sådant humör brukar en Rapala Subwalk med tail eller paddel vara nyckeln. I detta fall valde jag en paddel som ger bete ”den där” rullande gången som oftast är nyckeln till de lite större gäddorna. Det är så fascinerande med just gäddor är de små detaljerna som oftast avgör!
I slutet av dagen hade den gett mig många gäddor men det var ett annat bete som gett med fler och större (Mer om det senare under våren), dagen summeras med långt över 25st gäddor och 8st över 100cm

Skymnings gädda på RIP...
Skymnings gädda på RIP…

 

 

 

 

Comments

Kommentarer

Om Mathias Holgersson