PimpelÖring

Kort pass på sjön idag innan dagens EM-skift. En skotertur ut till en kant där jag ofta fiskar med båt på somrarna. Borrade 5hål med ca 20m mellanrum från ca 4m vatten ut till 14m djup. Första hålet syntes ingenting så efter en kvart gick jag ut till nästa hål där djupet var närmare 8m. Släppte ner balanspirken halvvägs för att inte skrämma ev abborrar eller öringar som ligger mot botten. Efter bara några ryck så kommer hugget, precis när balansaren vänt och blivit stilla rakt under hålet. Spöt var maxat och ändå tog fighten säkert 5minuter. En öring på runt 2kg fick hamna i baljan. Kul! 

Något mer hände inte idag men jag är nöjd ändå. Prova balanspirk, lite mer väntan men det blir ofta större fisk och du har chans på alla predatorer. 

Kom ihåg att borra fast isborren! Eller använda skärskyddet direkt du är klar. Något som är väldigt bra på Mora Novan är just skärskyddet, den lossnar aldrig! Som ni ser så bilden så har jag en gammal 18v skruvdragare, funkar klockrent. Med en lätt och vass borr behöver man inte köpa en dragare för 5000kr. 

Några heta färger på mindre balansare. högre än såhär kommer inte solen just nu

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson